Bezuiniging op vervoer speciaal onderwijs moet van de baan!

Het verzet van ouders tegen opstapplaatsen speciaal onderwijs begint nu ook bij meerdere raadsleden door te dringen. Dat bleek maandagavond 9 november in de raadscommissievergadering. Er was een memo van B&W over dit onderwerp aan de orde. Dat vooruitzicht was tijdens de raadsvergadering van oktober de reden waarom de NCPN haar ingediende motie, waarin over het terugdraaien van de maatregel werd gesproken, nog niet in stemming bracht maar aanhield. Echter het B&W-standpunt bleek vooral te bestaan uit handhaving van de opstapplaatsen of een alternatief voor de bezuiniging.

De NCPN betoogde dat B&W met hun competente ambtenaren best zelf in staat zijn om een alternatief voor die ‘luizige’ €19.000.- te bedenken. De NCPN vond dat B&W de zaak nodeloos ingewikkeld maken met hun zogenaamde ‘maatwerk’ en daarmee nog meer frustraties bij de ouders en hun toch al kwetsbare kinderen oproepen.

De kwestie komt op 25 november in de gemeenteraad aan de orde, ook de NCPN-motie waarin de gemeenteraad gevraagd wordt de maatregel terug te nemen. Het verzet mag nu niet afnemen! Wat de NCPN betreft is er geen sprake van een keuzemenu. De bezuiniging op vervoer speciaal onderwijs moet van tafel!

Rinze Visser,
namens de NCPN-afd. Lemmer/DFM.