NCPN-MOTIE LEERLINGENVERVOER VERWORPEN

Het is al weer een paar weken geleden, maar de herinnering aan de raadsvergadering van 25 november waarin werd gesproken over het wel of niet terugdraaien van het reeds in gang gezette opstapplaatsenplan leerlingenvervoer speciaal onderwijs, is nog vers. Na een indringend debat is het niet gelukt het door ouders van de kinderen fel bestreden plan van tafel te krijgen. Een motie daartoe van de NCPN, welke al in oktober was ingediend, kreeg naast de NCPN alleen de steun van de PvdA en GroenLinks.

Het NCPN-gemeenteraadslid deed een dringend beroep op de gemeenteraad zich in te leven in de ontstane situatie voor de ouders en hun kwetsbare kinderen. Hij vroeg de raadsleden hun hart te laten spreken en zei dat het geen schande is om op een eerder ingenomen standpunt terug te komen; dat het laten voortbestaan van het omstreden plan voor veel extra bestuurlijke drukte zorgt, voor veel extra georganiseer door ouders, voor gestresste kinderen en een toenemend wantrouwen in de gemeentelijke politiek.

Een motie van FNP, CDA en anderen, waarin het opstapplaatsenplan blijft bestaan en slechts werd ingediend voor de eigen politieke gemoedsrust, werd wel aangenomen. Er zullen zeker ouders zijn die, ook na de voor hen teleurstellende raadsvergadering, het er niet bij laten zitten. De raadsvergadering was weer de zoveelste illustratie dat de gevolgen van de politiek-economische crisis – door geldzucht van de machtigen veroorzaakt – vooral op de zwaksten en meest kwetsbaren worden verhaald.

NCPN-afdeling Lemmer/DFM