Verklaring Partijbestuur NCPN en Algemeen Bestuur CJB over de anticommunistische resolutie van het Europees Parlement

De NCPN en CJB veroordelen de anticommunistische resolutie die het Europees Parlement 19 september heeft aangenomen ‘over het belang van Europese herinnering voor de toekomst van Europa’. Het doel van de resolutie is om het verbod op communistische symbolen en partijen dat geldt in sommige landen van de EU te legaliseren en als voorbeeldbeleid te stellen.

Deze resolutie bewijst opnieuw dat het anticommunisme een kernwaarde is van de EU. Deze anticommunistische resolutie en andere recente maatregelen van de EU tegen de arbeidersbeweging (waaronder de afbraak van vakbondsrechten) gaat samen met het asociale beleid van de EU waarmee sociale verworvenheden worden afgebroken.

In de resolutie wordt het communisme en het fascisme aan elkaar gelijkgesteld en wordt de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog volledig verdraaid. De resolutie gaat zelfs zo ver dat het de Sovjet-Unie voorstelt als een bondgenoot van Nazi-Duitsland en wekt de indruk dat de Sovjet-Unie de oorlog mede heeft veroorzaakt.

Vóór deze anticommunistische resolutie stemden de fracties in het Europees parlement van PvdA, VVD, CDA, FvD, GroenLinks, D66, ChristenUnie en 50+. Alleen de Europarlementariër van de Partij voor de Dieren stemde tegen.

Hoe zeer de burgerlijke politieke partijen en de EU ook proberen de geschiedenis te herschrijven met dit soort resoluties, ze kunnen de historische waarheid niet verhullen.

De CPN stond voorop in de organisatie van het verzet tegen de fascistische bezetting, net als de communistische partijen in alle andere bezette landen. De Sovjet-Unie leverde de beslissende bijdrage aan het verslaan van de nazi’s, waarbij miljoenen mensen hun leven opofferden. De gelijkstelling van het communisme met het fascisme is absurd en staat haaks op de historische feiten.

Partijbestuur van de NCPN

Algemeen Bestuur van de CJB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.