KOFFIE NOG STEEDS VERKEERD

Naar aanleiding van de beursgang van het moederbedrijf van Jacobs Douwe Egberts en het feit dat het daarmee ‘s werelds grootste in koffie en thee is geworden, vroeg de NCPN in april aan B&W van De Fryske Marren of ze nog steeds op een verzoek van DE wachten om een ‘aanvullende bijdrage’ van de gemeente, op kunnen lopend tot €1.500.000.-. En zo ja, of ze dan Jacobs DE en de gemeenteraad willen berichten dat geen verzoek om gemeentelijk geld meer zou worden afgewacht.Als antwoord zeggen B&W dat zij op dit moment geen aanleiding zien terug te komen op de in 2017 gedane toezegging aan DE. Er gebeuren dingen in de wereld waarbij zeer velen met de oren staan te klapperen. De nog steeds aanwezige wil tot het schenken van een gigantisch bedrag aan een wereldconcern, waarvan de eigenaren zwemmen in het geld, is er ook zo een. Niet uit te leggen tegen de achtergrond van de doorgevoerde en de, in verband met de aanstaande economische crisis, te verwachten bezuinigingen en het feit dat de gemeenteraad een crisisnota is aangeboden. Op eerdere vragen over waar dat geld toch vandaan zou moeten komen volgde het stilzwijgen.

NCPN-raadsfractie.