Over Manifest

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Onze krant belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Manifest verschijnt sinds 1983.

Lees de nieuwste editie van Manifest hier!

Manifest vraagt correspondenten en vertalers

Manifest wil de lezers zo actueel mogelijk voorlichten over wat er in de wereld gebeurt: nationaal en internationaal. Om dat beter te kunnen doen hebben we twee soorten vrijwilligers nodig: correspondenten en vertalers

Correspondenten

Leden en sympathisanten die Manifest berichten sturen over acties in hun buurt of op hun werk, over maatschappelijke en politieke thema’s. Communisten worden niet als communist geboren, dat moet je worden. Dat geldt ook voor correspondenten. Veel te veel kameraden hebben schrijfangst. Wees niet bang, maar pak de pen.

Vertalers

De NCPN is verbonden met talloze zusterpartijen in andere landen en internationale informatiebronnen. Dat is goed en nodig, want hoe je ook wendt of keert, internationale ontwikkelingen hebben grote invloed op Nederland. Om ons werk beter te doen, hebben we veel meer vertalers nodig. Op wereldschaal wordt er vooral in de Engelse taal veel geproduceerd. Daarom zoeken we met name vertalers Engels-Nederlands. Maar willen ook meer Nederlandse informatie (ook van de partij) in het Engels vertalen. Er is ook veel materiaal voorhanden in het Duits, Spaans, Russisch en Frans. Wie kan met enige regelmaat voor ons vertalingen doen? Mensen die een andere taal ‘beheersen’ en die zich ook willen inzetten voor het ‘vertalerscollectief’, wordt verzocht ons dat ook te melden. Wij vragen een redelijk niveau. De redactie is in staat teksten nog ‘bij te sturen’, maar de vertalingen moeten een goede kwaliteit hebben.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Email: redactie@ncpn.nl

Wil je een abonnement op Manifest?

Manifest is de krant van de NCPN die tien keer per jaar verschijnt. Met Manifest blijf je op de hoogte van de actualiteit en van onze acties. Manifest belicht verschillende aspecten van de strijd in binnen- en buitenland, en publiceert analyses die inzicht bieden in de nationale en internationale ontwikkelingen vanuit een marxistisch-leninistisch perspectief. Neem nu een abonnement op Manifest of vraag een gratis proefabonnement aan.