Van het partijbestuur

Het partijbestuur vergaderde op zaterdag 5 februari jl. Er werd uitvoerig aandacht geschonken aan de schokkende ontwikkelingen in Oostenrijk (en elders) (zie oproep Februaristaking). Het partijbestuur roept iedereen op om massaal aanwezig te zijn op 25 februari in Amsterdam en ook met de grootst mogelijke inzet de voorbereiding van de 4/5 mei-activiteiten ter hand te nemen.

Centraal stond de nabespreking van de sociaal-economische conferentie. De conferentie was geslaagd en inspirerend. Het partijbestuur zal zeer binnenkort oproepen om ledenvergaderingen te beleggen om de vele suggesties van de conferentie handen en voeten te geven. De sociaal-economische commissie zal de voorbereiding ter hand nemen van een vervolgconferentie die een meer praktisch karakter zal dragen. Dan zullen de eerste resultaten worden besproken van het werk dat in de afdelingen gedaan wordt/zal worden. Het partijbestuur ging akkoord met het commissieadvies om de commissie met een drietal kameraden uit te breiden. Op dit moment is een groep commissieleden bezig alle discussiebijdragen van de conferentie samen te vatten. Als dat - op korte termijn - klaar is zal er met het materiaal worden gewerkt in de partij en in de krant.

Het pb besprak in eerste termijn de noodzaak van de versterking van de materiƫle voorwaarden voor de krant en besloot over twee vergaderingen op dit punt terug te komen.

Het pb stelde na een peiling vast dat er dit jaar, behalve in Twente en Amsterdam, zeer waarschijnlijk geen 1-mei-vieringen door de partij (ook niet samen met anderen) zullen worden georganiseerd. Daarom besloot het pb om de kameraden in Twente voor te stellen om de voorbereiding van de plaatselijke viering aldaar gewoon ter hand te nemen en de Amsterdamse viering een landelijk karakter te geven. Het partijbestuur roept leden, lezers en sympathisanten op massaal aan de Amsterdamse viering in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord deel te nemen. Mensen, woonachtig in Twente en omgeving, roept het pb op om naar de viering in Enschede te gaan. Binnenkort volgen daarover meer gedetailleerde voorstellen.