Demonstratie
tegen NAVO-agressie tegen Joegoslavië

9 juni om 10.00 op het Leidseplein.
11.00 gerechtshof Prinsengracht 434
in Amsterdam.

Hoger beroep tegen agressie Nederlandse regering

Op vrijdag 9 juni om 11.00 uur dient bij het Gerechtshof in Amsterdam dient het hoger beroep in het kort geding dat 25 Joegoslaven vorig jaar hebben aangespannen tegen de ministers Kok, Van Aartsen en De Grave. De Joegoslaven eisten indertijd dat de drie ministers hun steun aan de agressie tegen de burgerbevolking in Joegoslavië zouden staken. De rechter ging in eerste termijn uit van de opvatting dat de burgerdoelen per ongeluk waren geraakt, zoals een jaar geleden nog door velen werd beweerd. Inmiddels zijn er talloze bewijzen van het tegendeel. Doelbewust werden burgerdoelen aangevallen. Van belang is dat er een uitspraak komt die hernieuwde steun aan NAVO-agressie tegen Joegoslavië in de toekomst minder makkelijk maakt.

Inmiddels is een Permanente Commissie inzake (Nederlandse) Oorlogsmisdrijven in Joegoslavië (PC) opgericht die, namens familie van slachtoffers van de aanval op het gebouw van het Joegoslavische radio- en televisiestation RTS in Belgrado, schadeclaims indient tegen deze drie ministers en de toenmalige bevelhebber van de Nederlandse luchtstrijdkrachten, generaal Droste. Kok heeft in het openbaar verklaard dat de radio- en tv-studio een gerechtigd doel was, terwijl de omroep nooit heeft aangezet tot haat en geweld jegens Albanezen, zoals de NAVO-propaganda voortdurend heeft beweerd.

Het hoger beroep bij het Gerechtshof in Amsterdam is openbaar en dient om 11.00 uur in het Paleis van Justitie, Prinsengracht 434 te Amsterdam. Voorafgaande vindt er een demonstratie plaats die begint om 10.00 op het Leidseplein.