Van de redactie

Voor u ligt het dikkere zomernummer. We kozen er deze keer voor om uit te komen met 24 i.p.v. 32 bladzijden, zoals vorig jaar. De redactie, bestaande uit vrijwilligers, is gewoon aan vakantie toe. U heeft dan nog 16 bladzijden extra van ons tegoed. Die willen we gebruiken rond prinsjesdag (acht extra) en na de sociaal-economische conferentie op 11 november (weer acht extra). We hopen dat deze 'constructie' zal aanslaan.

Het eerstvolgende nummer (16) van Manifest komt uit op donderdag 10 augustus.

In het nieuwe seizoen hopen we door te kunnen gaan met de aanpak, waarbij we proberen de krant dichterbij 'wat er leeft onder de mensen' te brengen. De krant is echter een afspiegeling van wat er leeft in de partij. Nu de partij steeds beter in staat blijkt te zijn om op maatschappelijke en politieke vraagstukken ook concreet in te haken, verwacht de redactie dat de kwaliteit van de krant, evenredig daaraan, zal verbeteren.

Manifest is de krant van de NCPN. De redactie kan de kracht van de partij zichtbaar maken, maar niet vervangen. De redactie roept daarom nogmaals op om na te denken over concrete eigen bijdragen aan de krant: vertalen, correspondentie uit buurt of bedrijf, (belangwekkende/humoristische) artikelen schrijven, fotomateriaal, enz.

Wij wensen al onze lezers een prettige, ontspannende zomerperiode toe. De redactie wijst nog eens met nadruk op de mogelijkheden om tijdens die periode de marxistische kennis - op een ontspannende manier - op te frissen in Belgiƫ. De zomerscholing en de vakantieweek in Natoye, zo leert de ervaring, hebben groter inzicht en veelal ook nieuwe vrienden tot gevolg.