Gezondheidsinformatie

Van een correspondent
Op het etiket van een anderhalve literfles Coca-Cola en in de lijst van ingrediënten zul je fosforzuur aantreffen. Ook worden geringe hoeveelheden ethylene glycol (in de softdrink-wereld bekend als stof die het echt 'koel' maakt) gebruikt. Deze stof is ook bekend als anti-vries, dat er voor zorgt dat koelwater niet bij 0 graden bevriest. Deze chemicalie is bekend als langzaam werkend gif in dezelfde categorie als arsenicum. Als je er in zou slagen, bij extra warm weer zoals de afgelopen periode, om vier liter Cola in een uur of zo te drinken, kun je eraan sterven.

Raad eens wat het pH-gehalte in 'soft'drinks, zoals Coca Cola, is? Het gehalte is 3.4 pH! Deze zuurgraad is sterk genoeg om tanden en botten op te lossen. Iemand stopte een gebroken tand in een fles Pepsi en binnen 10 dagen LOSTE DIE OP! Ongelofelijk nietwaar? Tanden en botten blijven nog jaren na de dood in tact. Stel je voor wat dit soort drankjes uitrichten met je maag- en darmwanden! Een menselijk leven stopt met de opbouw van botten rond het dertigste levensjaar.

'Soft' drinks hebben geen enkele voedingswaarde (vitaminen en mineralen). Wel hebben ze een hoog suikergehalte, en zitten er concentraties koolzuur, chemicaliën en kleurstoffen in.

Sommige mensen gebruiken deze dranken, gekoeld, na elke maaltijd. Raad eens wat het effect daarvan is? De spijsverteringsenzymen in ons lichaam werken het best bij 37 graden Celsius. De temperatuur van koude 'soft'drinks is veel lager dan 37 graden, soms zelfs rond 0 graden Celsius. Dit zal de werking van de enzymen verminderen en het spijsverteringssysteem in de war sturen. Het voedsel zal niet goed worden verteerd. In feite wordt het gefermenteerd. Het gefermenteerde voedsel produceert gassen, rot en wordt giftig, wordt geabsorbeerd door de darmen, circuleert in de bloedstroom en wordt in het hele lichaam verspreid. Zo komen de gifstoffen in andere delen van het lichaam en ontwikkelen daar verschillende ziekten.

Heb je er ooit over nagedacht wat je drinkt als je een koolzuurhoudende drank drinkt? Je giet kooldioxide naar binnen, terwijl niemand in de hele wereld je zal aanraden om CO2 te drinken. Enige tijd geleden vond er een wedstrijd plaats in de universiteit van Delhi. Wie kon de meeste Coke drinken? De winnaar dronk 8 flessen en viel ter plekke flauw - te veel CO2 in het bloed! Daarna werden alle 'soft'drinks verboden in de kantine. Dit mag een wat rigide oplossing zijn, maar het resultaat geeft wel te denken.

Wist je dat 'soft'drinks chemicaliën bevatten die zo'n geweldige schade voor de gezondheid kunnen opleveren? Denk goed na voor je weer Pepsi of Coke (of andere 'soft'drinks) drinkt.

Geef deze informatie door aan anderen. Gebruik in plaats van dit soort vergif natuurlijke dranken en gewoon water in plaats van deze 'soft' drinks.

Sender: "ALL INDIA ANTI-IMPERIALIST FORUM" Van een correspondentAIAIF@CAL2.VSNL.NET.IN
vert. w.v.d.k.