Praag 2000: Mobilisatie 22-30 september

WB & IMF: Allen naar de Praagse Herfst!

Wereldbank en Internationaal Monetair Fonds houden tussen 22 en 28 september hun 'herfstvergaderingen' in Praag. Op deze halfjaarlijkse beleidsvergaderingen wordt, in aanwezigheid van de ministers van Financien, het beleid van beide instanties geevalueerd en bijgestuurd.

Voor de 'kritische internationale beweging' van NGO's, vakbonden en andere geledingen van de 'civiele maatschappij', een gelegenheid om eens te meer druk uit te oefenen op beide instellingen. De Coördinatie Belgie-Praag 2000 wil, zoals tijdens de voorbije maanden in Bonn, Seattle, Bangkok, Washington of Millau, kritiek zichtbaar maken in de straten van Praag en laten doorklinken tot in de conferentiezalen. De NCPN roept op om naar Praag te gaan. De partij sluit zich aan bij de Belgische groepen. Opgave op het partijkantoor.

Vanaf 18 september en gedurende de volledige duur van de officiele vergaderingen, zullen verschillende activiteiten - allen geweldloos - (debatten, workshops, manifestaties, etc) georganiseerd worden door verscheidene organisaties. De creativiteit maakt een integrerend deel uit van de meeste initiatieven: straattoneel, animaties, diverse artistieke uitingen, concerten. Tienduizenden deelnemers worden verwacht.

Teneinde een optimale deelname mogelijk te maken aan dit pluralisme van initiatieven in Praag, hebben een aantal verenigingen overleg gepleegd rond de mobilisatie vanuit Belgie. Voor deze mobilisatie werd geen gemeenschappelijk platform vastgelegd en deelnemers kunnen zich vrij inschrijven voor de acties of delegaties ter plaatse.

Drie 'gekoppelde' formules worden aldus voorgesteld:

Vertrek uit Brussel op vrijdagavond 22 september en terugkeer op maandagmorgen 25 september, per bus. Deze formule maakt deelname mogelijk aan de initiatieven gedurende het weekend, in het bijzonder de Ketting van Jubilee 2000 op zondag. Aan Nederlandstalige zijde ondersteunen Oxfam-Wereldwinkels, NCOS, Jubilee 2000, CODEWES, AIB en Education International dit initiatief. Het basistarief (de reis alleen) is ƒ 137,50. Naargelang van het type logement zal de volledige prijs schommelen rond de ƒ 148,50 (camping), ƒ 154,00 (bungalow) of ƒ 170,50 (appartement). Vertrek : Beursschouwburg - 19 u (na de Street Party).

Vertrek uit Brussel op vrijdagavond 22 september en terugkeer op donderdagmorgen 28 september per bus. Deze formule maakt deelname mogelijk aan de initiatieven gedurende het weekend en van 26 september (INPEG). ATTAC, Open Grenzen, AIB, Liga van de Rechten van de Mens (Brussel) en Europese Marsen ondersteunen dit initiatief. Het basistarief (de reis alleen) is ƒ 137,50. Naargelang van het type logement zal de volledige prijs schommelen rond de ƒ 220,00 (camping), ƒ 247,50 (bungalow) of ƒ 302,50 (appartement). Vertrek : zie boven

Vertrek op vrijdagavond 22 september en terugkeer op zaterdag 30 september. Deze formule maakt maximale deelname mogelijk aan de initiatieven ter plaatse. Het basistarief van 247,50 BF dekt het verblijf gedurende een week op camping.

Bericht aan journalisten :

Dit reisaanbod is eveneens geldig voor journalisten.

Wij zijn benieuwd of uw krant of media een verslaggever/geefster naar Praag stuurt. Wij houden u op de hoogte van de initiatieven en contacten terplaatse indien u dit wenst.