Ingezonden 2

Artikel over Praag in Manifest...

Beste Annabelle,

Proficiat met je artikelen, je maakt er echt puik werk van. Toch zou ik je graag wijzen op een foutieve interpretatie in je eerste artikel, namelijk daar waar je mij als AIB-vertegenwoordiger tegenover Han van Indymedia plaatst over de "Amerikaanse invloed in Indymedia", de "neutraliteit" e.d. Dit zijn dingen die ik zeker niet op die manier, of zonder ruimere context, gezegd heb, en die ook niet kloppen: ik denk dat Indymedia wél standpunten inneemt over globalisering. "AIB vindt dat het werk van Indymedia prima is om mensen op ruime schaal in te schakelen voor de coverage van nieuws rond globalisering dat uitgaat vanuit de basis en ingaat tegen de gevestigde media. Naast zo'n breed initiatief vinden wij met AIB dat nieuws en websites die eenduidig anti-imperialistische accenten leggen, zeker ook nodig blijven. Beide kunnen elkaar aanvullen." Graag deze rechtzetting in Manifest, als het kan.

Bert de Belder, België

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019