Ingezonden 3

Mobiele telefoonkraak

Als je een bericht op je gsm ontvangt met het verzoek het nummer 01 41 45 51 14 terug te bellen, moet je dit NIET doen. Als je dit namelijk doet kan degene die jou dat berichtje heeft gestuurd op jouw kosten bellen. Als je wordt gebeld door een persoon die zich voordoet als je provider en vraagt om de code 09# in te typen, doe dit niet en hang het liefst meteen op! Deze code zorgt ervoor dat men het nummer van je sim-kaart kan lezen, deze kan kopiƫren, toepassen op een nieuwe sim-kaart en vervolgens ook gratis op jouw kaart kan bellen. Deze twee vormen van gsm-fraude zijn officieel bevestigd door de KPN en Libertel. PAS OP, deze fraude wordt al op grote schaal toegepast!
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019