Lezersdebat (2)

Geachte Heer Hooreman,

U associeert een communistische partij met 'provo' en andere 'linkse' rebellen uit de jaren zestig/zeventig van de vorige eeuw. Mag ik u er op wijzen dat die periode ruim honderd jaar na het verschijnen van het Communistisch Manifest plaatsvond!

Nu zult u misschien denken "dus nog oubolliger". Mag ik u er dan op attenderen dat de ideologie waar onze huidige maatschappij op gebaseerd is, het 'liberalisme', nog minstens honderd jaar ouder is.

Voorts heeft u bezwaar tegen de symboliek van 'hamer en sikkel'. Heeft u wel eens geprobeerd de eenheid en verbondenheid van de agrarische en industriƫle sector en andere loonafhankelijken, zonder belachelijk te worden, eenvoudig en herkenbaar in een symbool vorm te geven (tractor en lopende band)?

Bovendien is het geen "logo" van een burgerlijke parlementaire partij, maar het symbool van de internationale communistische beweging waar wij als Nederlandse communistische partij deel van zijn.

Verder gaat het ons er niet om 'links geluid door de media te doen schallen' maar om het bewuste en strijdbare deel van de Nederlandse loonafhankelijken in een strijdbare en consequent voor haar belangen opkomende maatschappelijke beweging (partij) te verenigen, die uiteindelijk de bestaande maatschappelijke ordening zal vervangen door een betere op sociale gelijkwaardigheid en echte democratie gefundeerde socialistische volksrepubliek.

Zal ik u tot besluit ook wat mijn leeftijd betreft uit de droom helpen? Ik werd geboren in 1970 en ben niet het jongste lid.

Gegroet,
Willem van Kranenburg
Almere