Grijze wolven vallen hongerstakers aan: één dode

Van een correspondent

Een groep hongerstakers in Rotterdam, solidair met de hongerstaking van meer dan 1000 politieke gevangenen in Turkije, is afgelopen zaterdagavond aangevallen door meer dan 20 Grijze Wolven. Een van de hongerstakers is vermoord door een steek van een mes in het hart. De dader ligt in het ziekenhuis. Er zijn geen arrestaties verricht...

Bij een vechtpartij in Rotterdam tussen twee groepen Turkse jongeren zijn op 9 december een dode en een gewonde gevallen. De vechtpartij vond plaats rond een uur of zeven. De politie moest tussenbeide komen om de jongeren te scheiden. Een gewonde man bleef achter en naast een politie-auto lag een dode man.

De vechtpartij houdt verband met een hongerstaking van linkse Turken in een tent naast het stadhuis aan de Coolsingel. Daar zitten sympathisanten van hongerstakers in Turkije die tegen het in hun ogen onmenselijke gevangenisregime in hun land protesteren.

Rechtse Turkse jongeren hadden eerder op de dag de linkse jongeren al bedreigd, toen zij een demonstratieve optocht door de stad hielden. Toen bleef het bij schelden over en weer. Later, op het Schouwburgplein/Kruisplein, vielen de Grijze Wolven wel aan.

Bij de tent van de hongerstakers aan de Coolsingel verzamelde zich zaterdagavond een grote menigte Turkse jongeren. De politie was aanwezig met een aantal hondenwagens.

(Press Agency Ozgurluk/ANP) www.ozgurluk.org waar ook een Nederlandstalig boek over de grijze wolven te vinden is.