PERSBERICHT

NCPN-afdeling Lemsterland schakelt sociale recherche in!

De afdeling Lemsterland van de Nieuwe Communistische Partij-NCPN heeft de sociale recherche verzocht om de handel en wandel van het dagelijks bestuur van hun gemeente eens te onderzoeken. De NCPN-afdeling is van mening dat de gemeente aan meerdere mensen te weinig bijstand uitbetaalt.

Mensen die al inkomsten hebben, maar een aanvullende bijstandsuitkering nodig hebben, ontvangen van de gemeente een te lage uitkering, zodat hun totale inkomen onder het wettelijk vastgestelde bestaansminimum blijft. Gevallen van ƒ 25.- per maand zijn bekend.

Het College van BenW van Lemsterland was hiervan al vanaf de eerste helft van 2000 op de hoogte en weigert tot nu toe - ook na correspondentie hierover met het Bureau voor Rechtshulp - te erkennen dat de aanvullende uitkering te laag is, terwijl dit zeer eenvoudig kan worden aangetoond.

Ook het optreden van de NCPN-raadsfractie heeft het College nog niet op andere gedachten kunnen brengen; op de reeds op 23 november gestelde schriftelijke vragen zijn nog steeds geen antwoorden gekomen.

De NCPN-afdeling wil door de sociale recherche uitgezocht hebben wie er - en vanaf wanneer - in de gemeente Lemsterland te weinig geld hebben ontvangen en waar dat geld is gebleven. De NCPN-afdeling heeft het verzoek aan de sociale recherche op zaterdagmorgen 16 december 2000 telefonisch ingesproken.

Als het gevraagde onderzoek te veel tijd zou moeten kosten, dan moeten onderzoeken naar bijstandsfraude van cliënten maar even op zich laten wachten, zo is de NCPN van mening.

De overheid zal zich zeker aan de door haarzelf vastgestelde wetten moeten houden!

Lemmer, 16 december 2000.

NCPN-afdeling Lemsterland
Secr. Polderdijk 36 (0514-565001)
Voorzitter: 0514-562563