Ingezonden

Aankondiging Demonstratie

Voor zondag 1 april (geen grap!) heeft het actiecomité S.T.O.P een demonstratie aangekondigd tegen aankomende transporten van Nederlands kernafval naar het Engelse Sellafield (of La Hague in Frankrijk) waar het zal worden opgewerkt.

Onlangs heeft een ongeluk in Japan nog laten zien hoe 'veilig' moderne high-tech kerncentrales zijn. Ook het transport van radioactief afval dat door deze centrales wordt geproduceerd is op zichzelf niet zonder gevaar. Met de demonstratie willen we duidelijk maken dat de nucleaire keten moet stoppen: kernafval van Nederlandse centrales wordt vervoerd naar de Engelse opwerkingsfabriek waar het radioactiever wordt gemaakt om vervolgens weer te worden gebruikt, en restanten worden ergens gedumpt. In Engeland blijkt de ellende die Sellafield in de loop der jaren heeft veroorzaakt bijna onmetelijk groot.

demonstratie
"stop transport en
opwerking van kernafval"

Het Plein (voor het Binnenhof) in Den Haag
op zondag 1 april 2001 om 13:00

aangekondigd door S.T.O.P

S.T.O.P (Samenwerkingsverband tegen Transport en OPwerking van kernafval) bestaat onder andere uit leden van GroenFront!, Onkruit Vergaat Niet, Dwars, NENO, WISE, Internationale Socialisten, en niet-georganiseerde activisten. Iedereen die zich voor S.T.O.P wil inzetten en zich erbij wil aansluiten is welkom!