Eisen van Nationaal Democratisch Front aan de nieuwe president Arroyo

Het NDF wil zijn kritische samenwerking met de nieuwe president continueren als zij onmiddellijk onder meer voldoet aan de volgende eisen:
  1. Arresteer en berecht Estrada, de Marcos-clan en de grote zwendelaars en neem hen hun onrechtmatig verkregen rijkdom af.
  2. Stop de antinationale en antivolkspolitiek van liberalisering, privatisering en deregulering.
  3. Verwerp de antiboerenpolitiek van onjuist voorgestelde landhervormingen zoals vrijwillige verkoop van land of gemeenschappelijke delen door de grootgrondbezitters.
  4. Geef gerechtigheid en schadeloosstelling aan alle slachtoffers van schendingen van de mensenrechten sinds de tijd van Marcos.
  5. Laat alle politieke gevangenen vrij als een gebaar van goede wil.
  6. Reactiveer alle bilaterale afspraken tussen de regering van de Republiek van de Filippijnen (GRP) en het Nationaal Democratisch Front van de Filippijnen (NDFP).
  7. Hervat de GRP-NDFP-vredesonderhandelingen waardoor fundamentele sociale, economische en politieke hervormingen kunnen worden besproken en worden vastgesteld.
  8. Staak de militaire campagnes van onderdrukking van de bevolking op het platteland.

De nieuwe GRP-president zou in gedachte moeten houden dat de sociaal-economische en politieke crisis van het heersende systeem zal blijven verslechteren, zelfs na de val van Estrada, waardoor de voorwaarden voor een gewapende revolutie steeds groter worden.

De crisis is niet slechts het gevolg van corruptie en onderdrukking van Estrada's regeringskliek, doch is in feite het gevolg van imperialistische overheersing. De crisis is het gevolg van de fundamenteel onderdrukkende en uitbuitende werkzaamheden van het heersende systeem van de grote nationale burgerij en de landheren die in dienst staan van het buitenlandse monopoliekapitalisme.

De negatieve gevolgen van dit systeem zullen het volk leed blijven toebrengen en hen aansporen alle vormen van revolutionaire strijd te voeren. De revolutionaire krachten en het volk zullen de strijd voor nationale bevrijding en democratie voortzetten tegen het buitenlandse monopoliekapitaal, feodalisme en bureaucratisch kapitalisme.