Ingezonden 2

Comité 'Redt het leven van Marcela Rodriguez Valdivieso'

SOLIDARITEIT NU !!

Marcela Rodriguez is een Chileense vrouw van 47 jaar. In november 1990 werd zij in Santiago in haar rug geschoten toen zij poogde iemand te bevrijden uit het ziekenhuis.

Sindsdien heeft Marcela een dwarslaesie en is zij politiek gevangene. De gezondheidstoestand van Marcela holt zienderogen achteruit. De regering van Chili kan haar de benodigde medische behandeling niet geven. Dit betekent voor Marcela dat het einde van haar leven met rasse schreden nadert.

Het Comité 'Redt het leven van Marcela Rodriguez' probeert ervoor te zorgen dat Marcela door de Chileense regering wordt uitgewezen zodat zij door de Nederlandse regering als politiek vluchtelinge kan worden opgenomen. Zo kan haar leven worden gered. In Manifest 3 werd al eerder aandacht aan deze actie besteed. Binnenkort gaan we dieper op de zaak in. Nu roepen wij op om de actie te ondersteunen door onderstaande tekst te kopiëren en per brief of e-mail te sturen naar:

Ministerie van Justitie,
Schedeldoekshaven 100
2511EX Den Haag of
voorlichting@best-dep.minjust.nl

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bezuidenhoutseweg 67
2594AC Den Haag of
dvl-info@minbuza.nl

Wij danken u bij voorbaat voor uw steun aan Marcela Rodriguez.

Met vriendelijke groet,
Comité 'Redt het leven Marcela Rodriguez'
marcela_libre@hotmail.com

REDT HET LEVEN MARCELA RODRIGUEZ !!

Marcela Rodriguez moet met een dwarslaesie een gevangenisstraf van 20 jaar en twee dagen uitzitten in Santiago in Chili.

In Chili heeft zij een uitzichtloos bestaan. Na haar strijd tegen de dictatuur van Pinochet heeft zij recht op internationale solidariteit.

Het Comité 'Redt het leven van Marcela Rodriguez' wil haar leven redden door haar een behandeling in een Nederlands revalidatiecentrum aan te bieden.