Waardigheid tegenover barbaarsheid

'Twee jaar later: De waarheid over de NAVO-agressie'

Door Klaus von Raussendorff (*)

Op deze tweede verjaardag van de aanval van de NAVO op Joegoslavië zijn wij, vrije mensen uit de hele wereld, in Belgrado bij elkaar gekomen om het dappere Joegoslavische volk, dat vrijheid, waardigheid en universele menselijke en sociale waarden heeft verdedigd, onze eer te bewijzen. Wij eren vooral hen, die door deze misdadige agressie hun familieleden en huis en haard hebben verloren.

Met het voeren van deze onrechtmatige, onverklaarde, terroristische oorlog tegen Joegoslavië heeft de NAVO ieder begrip van fatsoen overboord gegooid.

Er dreigt groot gevaar voor onze wereld. Maar er gloort ook veel hoop. Op grond van de ineenstorting van de Sovjet-Unie zette de VS-regering in samenwerking met gelijkgezinden in Groot-Brittannië en Duitsland een grootscheepse actie tot herkolonisatie van grote delen van de wereld op touw. Dat leidde tot aanvallen op vele fronten. In Joegoslavië richtten Washington, Londen en Berlijn terroristische, separatistische en racistische bewegingen en legers op. Deze werden gefinancierd door mantel-organisaties en georganiseerde misdaad. Drugs werden de grootste handelsbranche ter wereld. In Kosovo en Metohija bouwden Washington en Berlijn het terroristische UCK op met drugshandelaren, bandieten en racisten.

Naast het ondersteunen van terreur en misdaad helpt het goed voorgelichte Westerse establishment ook zogenaamde democratische, non-gouvernementele groepen, politieke partijen en media van de grond als vijfde kolonne om het interne verzet te ondermijnen. Deze groepen en de media gebruiken de techniek van een psychologische oorlogsvoering om de voorwaarden, die een politiek debat met argumenten mogelijk zouden maken, te verwoesten en de politiek te beperken tot het niveau van leugenachtige reclame-campagnes.

De door het Westen gecontroleerde media in de gehele wereld geven nationale en sociale zelfverdediging in landen als Joegoslavië valselijk weer als fascistisch. Dit werd tien jaar lang over de Serviërs gezegd, want hun misdaad was dat zij het multi-etnische Joegoslavië verdedigden en zich verzetten tegen bezetting door buitenlanders. Terwijl er krachten aan het werk zijn die in het belang van vreemden de naties, zoals het strategisch belangrijke Joegoslavië, proberen te breken en de diverse delen van het land tot pure protectoraten te maken, zijn de grote organisaties van de wereldeconomie zoals het Internationaal Monetair Fonds druk bezig ten bate van dezelfde doelen. IMF en Wereldbank eisen economische modernisering. Hun slogans zijn leugenachtig en verdraaid. In feite neemt het IMF nationale regeringen over, verwoest valuta en haalt centrale banken binnen, zoals gebeurd is met de Joegoslavische Centrale Bank. Daarna worden de economie-piraten het land binnengesluisd die zich meester maken van de financiële en industriële sleutelposities en ze afbreken, zoals er nu in Joegoslavië wordt geprobeerd. Tegelijkertijd worden de sociale voorzieningen door 'structurele hervormingsprogramma's' weggevaagd, zodat de werkende mensen niet eens meer een sociaal vangnet hebben bij met sprongen omhoog gaande prijzen en werkloosheidscijfers. De mensen worden overgeleverd aan ellende en armoede. (volgende keer het slot)

(*) Verklaring van het forum van Belgrado - Internationale Conferentie 'Twee jaar later: De waarheid over de NAVO-agressie', 24 maart 1999 - 24 maart 2001. Te Belgrado, Joegoslavië, op 22 en 23 maart 2001. Vertaling: Toos Plug.