Pastors for Peace eisen teruggave van goederen

Van de redactie buitenland

De solidariteitsorganisatie Pastors for Peace uit de VS heeft de teruggave geëist van medische apparatuur en medicijnen voor Cuba die op 3 juli in beslag zijn genomen door het ministerie van Financiën van de VS.

Terwijl de meer dan 80 deelnemers aan de Vriendschapskaravaan naar Cuba van Pastors for Peace op 3 juli de grens tussen de VS en Mexico in Texas zonder problemen passeerden, namen de VS-autoriteiten humanitaire hulp in beslag van de 20 Canadese karavaandeelnemers die probeerden de grens tussen de VS en Canada in de staat Maine over te steken.

In Tampico, Mexico, vertelde Pastors for Peace-leider dominee Lucius Walker aan Havana's Prensa Latina nieuwsagentschap dat het ministerie van Financiën twee hart-vaatapparaten en verdovingsmiddelen in beslag heeft genomen.

Dominee Walker zei dat deze apparatuur en medicijnen mensenlevens sparen en noemde het besluit van de VS-regering wreed en lafhartig. Vanuit Tampico, kwamen de solidariteitsactivisten op woensdag 4 juli in Cuba aan met tonnen humanitaire hulp, inclusief radiologische apparatuur, mobiele werkplaatsen voor rijwielreparaties en zonnepanelen voor afgelegen landelijke gemeenschappen. Op Cuba sluit ook Ien van Ginneken van de Nederlandse Steungroep voor Pastors voor Peace zich aan bij de karavaandeelnemers. Zij nam enige jaren geleden deel aan een eerdere karavaan vanuit de VS.