Proces Milosevic

Van de redactie

Op alle mogelijke manieren vindt de voorbereiding plaats, nationaal en internationaal, voor steun aan Milosevic tijdens het NAVO-schijnproces. Voor miljoenen dollars is hij door het huidige criminele regime van Servië verkocht aan het schijntribunaal in Den Haag, waar hij onrechtmatig en op valse beschuldigingen opgesloten zit, in afwachting van een langdurig proces. Hoewel dit politieke NAVO-tribunaal er alles aan doet zijn verdediging te dwarsbomen, zullen zij van een koude kermis thuiskomen. Wereldwijd ontstaat een steeds meer groeiende aanhang die zowel binnen als buiten het tribunaal zal aantonen wie vanaf 1990 de werkelijke schuldigen zijn aan de slachtingen op de Balkan.

 

De NCPN had deze zomer met een aantal organisaties en personen gesprekken over een te voeren strategie. Binnenkort zal in de partij over deze kwestie nader van gedachten worden gewisseld. De onrechtmatigheid van het tribunaal, de ontwikkelingen in Macedonië, waar dezelfde wreedheden, m.n. door het UCK plaatsvinden, als eerder en nog steeds in Kosovo, maar nu onder NAVO-'toezicht'.

Kleine demonstraties streven we op dit moment niet na. Daar is Milosevic niet bij gebaat. We moeten een brede beweging zien te organiseren. Intussen kwam het internationale verkeer van personen die Milosevic zullen steunen in zijn verweer op gang en worden plannen gemaakt voor een meer structurele langdurige verdedigingsoperatie. Bovendien was er een kaarten- en telegramactie ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Slobodan Milosevic, afgelopen maandag, en een proces tegen de Nederlandse staat op woensdag 22 augustus. Advocaat Mr. N. Steijnen klaagde de Nederlandse Staat aan inzake de overbrenging naar en gevangenschap in Scheveningen van de Joegoslavische ex-president, Slobodan Milosevic. Intussen roepen wij op om massaal steunbetuigingen te blijven sturen. In de volgende Manifest komen we uitvoeriger op de kwestie terug.

Steunbrieven ten teken van solidariteit naar:
Slobodan Milosevic
Huis van Bewaring
Pompstationsweg 46a
2597 GX Den Haag
Nederland.