NCPN-zomerschool

De laatste week van augustus organiseert de NCPN een 'zomerschool' voor leden en geïnteresseerden over de volgende actuele onderwerpen: Openbaar Vervoer (privatisering, overnames, fusies en opknippen openbaar vervoerbedrijven), Volkshuisvesting (privatisering van het collectieve woningbezit), Mensenrechten (mensenrechten, klassenbelangen, klassenstrijd) en Ruimtelijke Ordening (klassenbelangen en de Blauwe Stad).

Voor elk onderwerp zal in een tweedaagse studie worden onderzocht welke klassenbelangen aan de orde zijn en hoe deze versluierd en toch manifest worden. Aan de hand van ervaringen van strijd over deze onderwerpen zal worden nagegaan hoe de belangen van de arbeidersklasse het meest effectief kunnen worden behartigd en welke politieke lijn daartoe kan worden gevolgd.

De zomerschool vindt plaats vanaf 29 augustus tot en met 2 september in Reiderland. Onderdeel van de zomerschool is een excursie langs plekken in de gemeente Reiderland waar in het verleden en heden belangrijke stukken klassenstrijd zijn gevoerd.

Deelname aan de zomerschool kost fl. 50,- per dag (all in). Belangstellenden kunnen een programma en inschrijvingsformulier aanvragen bij de NCPN, Haarlemmerstraat 177 in Amsterdam.