De NCPN veroordeelt de brute moord op Abu Ali Mustafa (PFLP)

Oproep tot meer solidariteit met Palestijnse bevrijdingsstrijd

Twee raketten, afgevuurd vanuit (door de VS geleverde) Apache-helikopters maakten op de ochtend van 27 augustus jl. een einde aan het leven van de algemeen secretaris van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en directeur-generaal van de Palestijnse ziekenhuizen op de bezette Westelijke Jordaan-oever.

De NCPN veroordeelt de laffe moordaanslag van Israël op dr. Abu Ali Mustafa (62) in Ramallah. De moordaanslagen door Israël op Palestijnse leiders of activisten passen in een lange rij van geplande liquidaties door het Israëlische leger. In feite zijn deze moordaanslagen standrechtelijke executies zonder dat enig bewijs geleverd wordt van beweerde beschuldigingen.

De laatste 11 maanden heeft de Israëlische moordmachine al aan 600 Palestijnen het leven gekost, waarvan eenderde kinderen. Israël beantwoordt het toenemend Palestijns verzet tegen kolonisatie, bezetting en repressie als een fascistisch doodseskader. Onder het goedkeurend oog van zijn broodheer, de Verenigde Staten, probeert het systematisch elke Palestijnse leider en activist te vermoorden die het Palestijnse volk perspectief biedt in zijn rechtmatige strijd voor zijn rechten: de bevrijding van Palestina, het oprichten van een eigen staat met Jeruzalem als hoofdstad, een einde aan de kolonisatie van hun land en de terugkeer van alle vluchtelingen.

Abu Ali Mustafa en de PFLP staan vooraan in de Palestijnse volksstrijd.

De NCPN betuigt haar medeleven aan de familie en kameraden van Abu Ali Mustafa, aan het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina en aan heel het Palestijnse volk. De NCPN roept op om de solidariteit met de Palestijnse bevrijdingsstrijd te verdubbelen.

De Internationale Commissie van de NCPN
31 augustus 2001

Het Nederlands Palestina Komitee nam het initiatief tot een demonstratie op vrijdag 31 augustus tegen de voortgaande onderdrukking van de Palestijnen door het moordenaarsregime van Sharon. Oorspronkelijk was de demonstratie gepland van het Plein naar de Israëlische ambassade, maar Burgemeester Deetman van Den haag laat steeds duidelijker blijken waar hij staat. Hij wenste op geen enkele wijze zijn handen te branden en liet de demonstratie daarom van het Centraal Station met een boog naar het Vredespaleis lopen. Voor de Israëlische ambassade was het ook druk; een twintigtal ME-ers stond daar klaar om te matten.
©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019