Ingezonden

Uitnodiging

 

Een kritische analyse uit de VS

Lezingen door Michael Parenti
N.a.v. van de 'US War on Terrorism' en de publicatie van zijn boek Zwarthemden & Roden (EPO, 2001). Michael Parenti (dr. politieke wetenschappen, Californië, VS) verzorgt tussen 26 oktober en 6 november vier lezingen-debatten in België en Nederland. Hij gaat met het publiek in discussie over de aanslagen tegen de VS, de nieuwe oorlog van de VS tegen Afghanistan. Hij plaatst de recente ontwikkelingen binnen de kapitalistische globalisering. Daarnaast zal hij het hebben over de groeiende macht van de multinationale ondernemingen en de methodes waarmee de bedrijfswereld internationale akkoorden (zoals GATT en GATS) gebruikt om de openbare diensten te privatiseren of nationale wetten en reguleringen terzijde te schuiven. Parenti koppelt dit alles aan de omverwerping van het communisme en de gevolgen daarvan voor progressieve krachten overal ter wereld. Hij toont bovendien aan hoe kapitalistische democratieën stiekem - en soms ook openlijk - samenwerken met fascistische elementen.
1989 BERLIN WALL
1991 NEW ORDER
1999 BATTLE OF SEATTLE GLOBALISATION &
2001 THE NEW WAR

België:

Nederland:

"Wij zullen diegenen vinden die het hebben gedaan. Wij zullen hun holen uitroken. Wij zullen ze verjagen en berechten. Wij zullen niet alleen diegenen een slag toebrengen die Amerika durven aan te vallen, wij zullen ook diegenen aanvallen die hen gastvrijheid verschaffen, hen voedsel en onderdak geven."
- George Bush, 15/09/2001

"Thuis en elders in de wereld zijn er mensen die terugvechten tegen de machtige rijkdommen, privileges en militarisme - sommigen omdat zij geen keus hebben, anderen omdat zij voor niets anders kiezen dan de weg die leidt naar vrede en rechtsgelijkheid."
- Michael Parenti, 16/09/2001

V.u./inl.: uitgeverij EPO, Jos Hennes, Lange Pastoorstraat 25-27, B-2600 Berchem-Antwerpen, tel: +32 (0)3 287 08 75 - email: jos.hennes@epo.be - web: www.epo.be.