Oproep NCPN Jongeren

Volgend jaar vinden de gemeenteraadsverkiezingen en de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Geen reden om te stemmen? Juist wel! De komende tijd zal je misschien kennis maken met verkiezingsprogramma's en standpunten van allerlei politieke partijen. Veel beloften, waar achteraf weinig van terechtkomt. Een veel gehoorde klacht: "Ze lijken allemaal op elkaar." Dat klopt, maar er zijn uitzonderingen.

De Nieuwe Communistische Partij - NCPN bijvoorbeeld. Deze partij onderscheidt zich van andere partijen door haar antikapitalistische karakter. Ze baseert zich op het wetenschappelijk socialisme, dat inzicht biedt in de productieverhoudingen, de economische ontwikkelingen en de geschiedenis van de mensheid. De NCPN streeft naar een socialistische samenleving zonder uitbuiting en onderdrukking, zonder onrecht. Cliché? Nog altijd groeit de kloof tussen een rijke minderheid en een arme meerderheid. Nog altijd besteedt 'paars' nauwelijks aandacht aan sociale voorzieningen. Nog altijd moet je vechten voor je rechten.

Belangrijke speerpunten van de NCPN zijn daarom sociale zekerheid, goed onderwijs, gezondheidszorg, sociale woningbouw, werk, inkomen, milieu. Maar ook internationale solidariteit, antifascisme en antiracisme, de strijd voor een sociaal Europa en natuurlijk vrede, krijgen aandacht. Vooral nu er een uitzichtloze oorlog woedt, waar Nederland ook bij betrokken is. De NCPN doet zowel mee aan de gemeenteraadsverkiezingen als aan de verkiezingen voor de Tweede kamer. Op 7 oktober is hierover een conferentie gehouden in Amsterdam. In zeven gemeenten, waaronder Amsterdam en Groningen, zal de NCPN uitkomen met een eigen lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Als NCPN Jongeren kunnen we ook een steentje bijdragen aan de verkiezingscampagne. Momenteel wordt gewerkt aan het landelijke verkiezingsprogramma, dat in de vorm van een brochure zal uitkomen. Ons is gevraagd of wij met ideeën en voorstellen willen komen over wat er speelt bij jongeren. Te denken valt aan onderwijs, bijbaantjes, woningen, openbaar vervoer, voorzieningen in het algemeen, uitgaansgelegenheden etc.

Dit is de kans om je stem echt een keer te laten horen en rechtstreeks invloed uit te oefenen op politiek! Laat ons weten wat je dwars zit en wat je vindt dat zeker niet mag ontbreken in het verkiezingsprogramma van de NCPN. Je mag punten opnoemen die je van belang vindt, of een stukje schrijven. Het liefst snel inleveren. Dat zullen we bundelen en doorsturen. Alvast bedankt voor je bijdragen!

Politiek hoeft niet ver van je af te staan. Politiek wordt ook niet gemaakt in stoffige achterkamertjes op het Binnenhof. Verkiezingsbeloften kunnen niet zonder actie. Denk en doe mee met de NCPN!

Met vriendelijke groet,
namens de NCPN Jongeren en de redactie van Voorwaarts,

Annabelle Schouten