Persbericht van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina

21 februari 2002

 

 

 

Aan de Palestijnse bevolking, zowel in het vaderland als daarbuiten verspreid

De barbaarse bloedbaden, aangericht door de zionistische regering onder alles wat Palestijns is, escaleren. Ons volk en zijn verzetsbewegingen bieden weerstand aan deze kenmerkende verheviging van de zionistische agressie. Het Palestijnse verzet maakt kwalitatieve stappen voorwaarts en brengt Sharon's veiligheids- en militaire programma in een netelige situatie en uit zijn evenwicht. Dit vereist dat men zich meer en meer achter de keuze voor verzet schaart, de weg naar succes van onze nationale inspanningen. Dit vereist eveneens dat iedereen zich schrap zet om de intifada te intensiveren en zich blijft verzetten.

In deze kritieke tijden heeft de staatsinlichtingendienst op de West Bank, onder leiding van kolonel Tawfiq al Tayrawi, kameraad Ahid Abu Ghulma gearresteerd, een lid van het algemeen Centraal Comité van het Volksfront, evenals de kameraden Hamdi Qaraan en Basil al Asmar, door Israël beschuldigd van de liquidatie van Rahebam Ze'evi, het symbool van het zionistisch extremisme. Dit wijst erop, of bevestigt in feite, dat de Palestijnse autoriteit de illusie blijft koesteren dat het de aanvallen van Sharon's regering kan vermijden door nog dieper te buigen voor de Amerikaans-Isralische dictaten, en door interne Palestijnse aangelegenheden aan deze dictaten te koppelen.

In dit verband veroordelen en betreuren wij, het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina, deze arrestaties. We waarschuwen de leiding van de Palestijnse autoriteit voor de gevaren die de aanhouding van deze kameraden met zich meebrengt. We houden de autoriteit volledig verantwoordelijk voor hun leven, en voor het leven van alle politieke gevangenen, die gevangengezet zijn omwille van hun mening of verzet tegen de bezetting. We eisen de onmiddellijke invrijheidstelling van alle gevangenen. We eisen dat er een einde komt aan de mensenjacht op onze strijders en aan hun vervolging, ondervraging en marteling. Dit is de tijd voor de verdediging van het volk en vaderland, die de grootste standvastigheid van het thuisfront vereist, zodat we ons kunnen inspannen om de basis te leggen voor vastberadenheid en verzet, in het aangezicht van de misdaden en de voortdurende en escalerende agressie van Sharon en zijn fascistische regering die hun voorwaarden voor overgave aan ons volk probeert op te leggen.

(Vertaling: Frans Willems)