NCPN-afdeling verzet zich tegen voorgenomen sluiting postkantoor

Van een correspondent

De NCPN-afdeling Lemsterland heeft een verklaring uitgegeven naar aanleiding van het bekend worden dat ook in de plaats Lemmer het behoud van een volwaardig en zelfstandig postkantoor niet meer vanzelfsprekend is, met andere woorden dat ook in Lemmer de dienstverlening aan de bevolking op het spel staat.

Niet alleen de kleine plattelandskernen hebben te lijden van de door een rechtse politiek ingezette privatiseringsgolf en de daaruit voortkomende concurrentie en expansiedrift, maar ook plaatsen als Lemmer, met zo'n negenduizend inwoners zijn niet meer veilig voor het onder zware druk zetten van de dienstverlening.

Het zal de mensen zo langzamerhand steeds duidelijker worden: kapitalistische marktpolitiek verdraagt zich niet met een optimale dienstverlening aan en de behoeften van het volk. De inhoud van de NCPN-verklaring, als eerste reactie op het bericht van sluiting van het postkantoor, spreekt, als het om de politieke stellingname gaat, dan ook voor zich. De verklaring is voor publicatie aangeboden aan het plaatselijk weekblad.

Verklaring

Voorzieningenpeil verdedigen tegen kapitalistische marktwerking!

Het bericht over sluiting van het postkantoor in Lemmer heeft bij zeer velen verbazing gewekt. Toch komt een dergelijk bericht niet onverwacht.

Waar de zakelijkheid regeert daar komt het sociale in de verdrukking!

Om met andere buitenlandse - ook geprivatiseerde en dus door de democratie van de democratie uitgesloten - dienstverlenende bedrijven te kunnen concurreren, moeten de kosten omlaag: mensen eruit; de dienstverlening minimaal.

Wat het postkantoor in Lemmer betreft, kunnen alle door de directie uitgesproken sussende woorden niet verhullen dat er heel wat aan de hand is. Er zullen geen producten en diensten worden verminderd, zo luidt het. Waarom dan wel gesproken over afvloeiing van medewerkers door natuurlijk verloopof overplaatsing?

Naar de mening van de NCPN moeten bevolking, vakbonden, gemeentebestuur, geen genoegen nemen met uitspraken dat het allemaal wel mee zal vallen!

Optreden is zeker nu nodig, nu er een regering is, waar nog niet eerder de kille zakelijkheid - naar inhoud en personele samenstelling - zo openlijk overheersend is!

* Sociale rechtvaardigheid voorop!

Nieuwe Communistische Partij-NCPN
afd. Lemsterland
secr. Polderdijk 36.
juli 2002