Ingezonden: Vluchtelingen dump je niet op straat!

Beste vriend(inn)en,

Vluchtelingen dump je niet op straat!

We roepen jullie op om op 4 september om 14.00 uur, de tweede werkdag van de regering, massaal aanwezig te zijn bij Het Plein in Den Haag om aan de nieuwe ministers, het parlement en de media de negatieve effecten van het paarse asielbeleid te tonen. Daarmee roepen we hen tegelijk op om bij het maken van nieuw beleid rekening te houden met de grote groepen vluchtelingen en hun sympathisanten. Bovendien maken we duidelijk dat we het asielbeleid van het nieuwe kabinet vanaf het begin kritisch zullen volgen. De actie voeren we onder het motto "vluchtelingen dump je niet op straat!".

O.a. Chris Keulemans en Lydia Rood (schrijvers), Natasha Gerson (columniste), Harry Zevenbergen en Diann van Faassen (dichters), Majid Zarabefar (muziek) verlenen hun medewerking aan de actie.

Om deze oproep kracht bij te zetten is het belangrijk om met zoveel mogelijk mensen naar Den Haag te komen. Alleen dan kunnen we duidelijk maken dat er een groot draagvlak is voor een humaner asielbeleid, en dat uit huis-zettingen geen goede oplossing zijn om afgewezen asielzoekers kwijt te raken. Jullie aanwezigheid op 4 en 5 september, en in de nacht, kan daarom niet gemist worden.

Posters en flyers zijn bij PRIME verkrijgbaar.

Tot ziens allemaal op 4 september!

Petra Schultz en Ahmed Pouri, PRIME, 070 3050415
Rian Ederveen, Vluchtelingen in de Knel, 040 2569517
Bas Baltus en Alice Beldman, ASKV/SV, 020 6272408