NCPN Groningen de markt op tegen kabinetsplannen

Van een correspondent

De NCPN-afdeling Groningen e.o. en de NCPN Jongeren hebben op zaterdag 21 september met een infostand, muziek en een spandoek - De puinhopen van kabinet Balkenende. Stop de sociale ellende! - actie gevoerd tegen de plannen van dit rechtse kabinet. Op de Grote Markt in de stad Groningen presenteerden zij hun eigen alternatieve koffertje met daarin een landelijk pamflet over prinsjesdag en schoonmaakspullen om alvast te beginnen met het puin ruimen van regering 'Bak-ellende'.
Daarnaast stond het koffertje van het kabinet met de inhoud van haar normen en waarden: Privatiseringen en markt, Uitholling overheidsdiensten, Instroom vluchtelingen beperken, Nieuwbouw slechts voor rijken, Harde bezuinigingen, Ontslagen, Onderwijs: alleen indien nuttig voor bedrijven, Privaat vervoer i.p.v. openbaar vervoer. Met andere woorden; dat wordt een PUINHOOP.

Over het algemeen kwamen er positieve reacties op de actie. In discussies met mensen bij de stand bleek dat ze ook niet veel goeds verwachten van dit kabinet. Vooral de bezuinigingen op werkgelegenheid, waar het noorden mee te maken zal krijgen en commercialisering van het onderwijs zit mensen dwars. Anderen ergerden zich aan de goedkeuring van de Nederlandse regering voor een oorlog tegen Irak. Wel geld voor bommen, maar niet voor zorg. De NCPN-afdeling Groningen e.o. en de NCPN Jongeren zullen na deze geslaagde actie het protest tegen het a-sociale kabinet vervolgen met picket-lines.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019