Filippijnse aartsbisschop: Sison is geen terrorist

Van redactie buitenland

De Communistische Partij van de Filippijnen (CPP), het Nieuwe Volksleger (NPA) en CPP-stichter Joma Sison moeten volgens de Europese Unie nog deze maand op de zwarte lijst van 'terroristen' komen. Sison wordt dan financieel drooggelegd en de EU-lidstaten krijgen opdracht om Sisons bewegingsvrijheid te beperken.

Dat Sison helemaal geen terrorist is, blijkt overigens eens te meer uit de uitstekende TV-reportage 'Terreur of willekeur' van de IKON. Aartsbisschop Millamena van de Filippijnse Onafhankelijke Kerk zei: "Prof. Sison is geen terrorist, al wat hij doet is samen met de armen opkomen voor een leven in waardigheid. Dat is een legitieme strijd." En parlementsvoorzitter De Venecia noemde Sison "mijn vriend".

Teken de handtekeningenlijst. Voor Financiële steun: ABN AMRO 40 45 73 932 onder vermelding van Stichting Rechtshulp OKKN, Stadsring 69, 3818HN Amersfoort. Zie: www.defendsison.be

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019