Professor Sison vecht terug

Annemie Mels behaalt eerste overwinning

Van de redactie

Op maandag 9 en dinsdag 10 december jl. vonden in Den Haag een aantal acties plaats in het kader van de strijd tegen de onterechte plaatsing van professor Sison op de Europese 'terroristenlijst'. Ook internationaal komt de beweging steeds meer op gang.

Sison en zijn advocaten hebben in Nederland een civiel rechtsproces aangespannen tegen de Nederlandse plaatsing op de terroristenlijst; tegelijkertijd vechten anderen in het advocatenteam de Europese lijst aan voor de Europese Hoge Raad in Luxemburg.

Het 'Comité Defend' zal blijven doorgaan met de campagne ter verdediging van de democratische rechten van professor Sison en andere progressieve Filippijnen.

Het comité heeft het voortouw genomen in deze handtekeningencampagne voor wereldwijde steun voor professor Sison en heeft een fonds opgericht om zijn juridische verdediging te bekostigen.

Op de acties voor kameraad Sison komen we in het nieuwe jaar terug. Dat geldt ook voor de 'zaak' tegen Annemie Mels, die voorlopig vooruitgeschoven is. Dit feit betekent een eerste succes van de strijd van Annemie en de beweging om haar heen tegen de Nederlandse rechterlijke macht, die steeds meer slaafs achter de wensen van de VS dreigt te gaan lopen.

Committee DEFEND
Postbus 15687, 1001 ND Amsterdam
Tel: 030 - 2368722
Fax: 030 - 2322989
E-mail: defenddemrights@yahoo.com