Verkiezingen Provinciale Staten van Groningen

De NCPN zal in de Provinciale Staten zorgen dat er onderwerpen worden behandeld die voor de gewone mensen van belang zijn, zoals waterschappen, voorzieningen in de dorpen en werkgelegenheid die past bij de Groningse bodemschatten.

NCPN voor veiligheid

Er moeten volgens de provincie veel meer waterbergingen worden ingericht om bij langdurige regenval het overtollige water te kunnen opvangen. Nodig is echter, volgens de NCPN, dat er meer gemalen gebouwd worden die te allen tijde het water weg kunnen pompen. De NCPN wil de waterschappen onder verantwoordelijkheid van de Provincie brengen, zodat deze geldverslindende bestuurslaag verdwijnt.

NCPN voor behoud van voorzieningen

Een paar decennia geleden slaagden de banken erin om de loonbetaling niet meer rechtstreeks van werkgever naar werknemer te laten plaatsvinden, maar via de banken. Er werden bankrekeningen geopend en de banken kregen filialen tot in de kleinste dorpen, de klanten konden gratis een agenda en kalenders krijgen.

Nu iedereen een bankrekening heeft worden de filialen in sneltreinvaart in de dorpen gesloten en moet men, om over het eigen geld te kunnen beschikken, naar grotere plaatsen om geld op te halen of rekeningen te betalen. In grote dorpen worden niet alleen filialen gesloten, maar nu ook nog eens de pinautomaten verwijderd, omdat het niet voldoende zou opbrengen. (Waar blijven de miljoenenwinsten dan wel?) Bussen zullen blijven rijden, zo heet het nog, maar op tijden dat mensen aan het werk zijn wordt er uiteraard minder gebruik van het openbaar vervoer gemaakt. Vervolgens wordt er dan gezegd dat er onvoldoende mensen gebruikmaken van dat vervoer, dat zou niet rendabel zijn, en wordt er weer een voorziening afgebroken. De NCPN wil zich inzetten voor het behoud van belangrijke voorzieningen in de provincie.

Groningse bodemschatten beter benutten voor bevolking

Terwijl er miljarden aan de Groningse bodemschatten wordt verdiend, worden de voorzieningen in dorpen en stadswijken zienderogen afgebroken.

De werkloosheid in het land is in Groningen nog altijd het hoogst. De NCPN zal in de Provinciale Staten aan de orde stellen dat onze bodemschatten hier worden verwerkt, zodat de jongeren ook in de provincie Groningen kunnen blijven wonen en werken. Dit komt ook ten goede aan voorzieningen zoals school en verenigingsleven.

Opinieonderzoeken verdraaien de werkelijkheid. Kiezers laat u niet beïnvloeden door allerlei negatieve berichtgevingen die er veelal behoorlijk naast zitten. Volgens dit soort onderzoeken zou de NCPN vier jaar geleden geen schijn van kans gemaakt hebben om in de Provinciale Staten te komen. De werkelijkheid was dat de NCPN op een haar na een zetel kreeg. U kunt, door nu op ons te stemmen, het eerlijke en rechtvaardige geluid van de NCPN in de Provinciale Staten laten klinken en dat is harder nodig dan ooit, want de afbraak van het levenspeil neemt steeds meer toe.

Wilt u dat deze en andere punten worden behandeld en bent u voor een LEEFBAAR PLATTELAND en DORP en voor een LEEFBARE BUURT en STAD?

Kies dan op 11 maart NCPN, Lijst 7, HANS HERES.