Zitting partijbestuur 25 januari 2003

Over de verkiezingen (campagne en uitslag) vond een uitgebreide discussie plaats. Iedereen is het er over eens dat de deelname juist was en voortvloeit uit de congresbesluiten om de partij te versterken door naar buiten te treden. De verkiezingscampagne was succesvol (spotjes, pamfletten affiches) tegen het licht van de doelstelling partijopbouw. De uitslag biedt nog geen perspectief op een zetel. De openbare bijeenkomsten werden ook redelijk tot goed bezocht. De partij moet nu vooral zorgen dat de aanzienlijk toegenomen belangstelling voor de NCPN wordt omgezet in blijvende organisatorische versterking. Organisatorisch heeft de partij zich nu over het hele land vertakt; er wordt gewerkt aan nieuwe afdelingen in onder meer Arnhem, Nijmegen, Limburg, Rotterdam. Een aantal bestaande afdelingen, zoals Utrecht, wordt versterkt.

Uit de discussie volgde verder onder meer nog dat:

Om de organisatie te versterken zullen regionale afdelingen worden gevormd. Binnen alle afdelingen moeten verantwoordelijken worden aangesteld voor de huisbezoeken. In de naaste toekomst moeten ook weer meer commissies actief worden.

In drie provincies doen we mee met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, te weten: Groningen, Friesland en Noord-Holland. Ook dit om de partij te versterken en op te komen voor de bevolking van deze provincies.

De actie voor de vrijheid van de 'Cuba Five' loopt steeds beter. Dat geldt ook voor de steun aan Sison. Op 15 februari vindt de volgende landelijke demonstratie tegen de komende oorlog tegen Irak plaats in Amsterdam. Hiervoor moet weer volop worden gemobiliseerd. (zie ook www.wereldcrisis.nl)

Volgende vergadering: 1 maart a.s.