NCPN-afdeling treedt op tegen dreigende verlaging vervoersvoorzieningen gehandicapten

Al meerdere keren zijn er pogingen ondernomen om in de gemeente Lemsterland de vervoersbijdragen in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten aan te tasten. Enkele jaren geleden wilde men op die bedragen geen prijscompensatie meer toepassen en speculeerde men zelfs - door veel lagere bedragen die in bepaalde andere gemeenten betaald werden ten voorbeeld te stellen - ook nog op een forse verlaging van de forfaitaire uitkeringen. Door actie van de gehandicapten in de gemeente met steun van de NCPN is dat alles toen niet doorgegaan.

Nu wordt echter een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep in een individueel geval aangegrepen om te verkondigen dat nu een forse verlaging niet meer uit kan blijven. Ook de NCPN-afdeling Lemsterland kan de juridische en politieke gevolgen van genoemde uitspraak nog niet geheel overzien. De NCPN is echter wel van mening dat de gehandicapten er niet op achteruit mogen gaan.

Al bij eerdere gelegenheden heeft de NCPN-raadsfractie te kennen gegeven dat, als de gemeente Lemsterland er, vergeleken met veel andere gemeenten die meermalen bezuinigd hebben, qua hoogte van de WVG-vervoersbijdragen positief uitspringt, dit ook gezien moet worden als een van de voordelen van de positie die de NCPN in de gemeente inneemt.

Middels een verklaring heeft de NCPN-afdeling Lemsterland een eerste reactie publiek gemaakt.