PERSBERICHT.

NCPN-Lemsterland richt zich tot college Lemsterland en tot Wetterskip Fryslân om benadeling inwoners te corrigeren!

De NCPN-afdeling Lemsterland heeft Wetterskip Fryslân een brief geschreven waarin gevraagd wordt de bewoners van de wijk Lemstervaart en andere buitendijkse gebieden, die door een eerdere grenswijziging van waterschappen behoorlijk meer verontreinigingsheffing moeten betalen dan in Fryslân gebruikelijk is, tegemoet te komen door het nadelig verschil voor zijn rekening te nemen.

Tevens vraagt de NCPN-afdeling Lemsterland in een brief aan het college van B en W van Lemsterland voor die mensen in het betreffende gebied, die door de bij Waterschap Zuiderzeeland gehanteerde normen geen kwijtschelding kunnen krijgen van verontreinigingsheffing en waterschapslasten, dit nadeel voor rekening van de gemeente te nemen.

Gelijke behandeling van alle inwoners van Fryslân hoort een normale zaak te zijn, vindt de NCPN-Lemsterland. In de gemeente Lemsterland mag het niet zo zijn dat in gelijke gevallen mensen ongelijk worden behandeld, dat de ene groep inwoners zwaardere overheidslasten moet opbrengen dan andere.

Lemmer, 26 februari 2003

Nieuwe Communistische Partij-NCPN
afd. Lemsterland

Secr. Polderdijk 36
8531 EZ Lemmer (0514-565001)
of (0514-562563)