Jongerenkamp en demonstraties in Griekenland

De jongerenorganisatie van de Griekse CP, de KNE, en andere jongerenorganisaties die samenwerken in 'Actie Thessaloniki 2003' roepen op tot deelname aan een jongerenkamp en aansluitend daarop aan de halfjaarlijkse demonstratie aan het einde van het Griekse voorzitterschap van de EU, tegen het 'nieuwe Europa', de NAVO en de kapitalistische globalisering in Griekenland. De NCPN brengt dit belangrijke en leerzame kamp graag onder de aandacht. Uiteraard wordt de mogelijkheid van deelname ook besproken onder de NCPN Jongeren.

De jongerenorganisaties die deelnemen in het initiatief 'Actie Thessaloniki 2003" (KNE, Jongerenactie voor Vrede, 'Panspoudastiki K.S.', Jeugdsectie van P.A.ME. etc) organiseren een anti-imperialistisch jongerenkamp aan de kust van Halkidiki in de buurt van de stad Thessaloniki. Het kamp wordt gehouden van 17-22 juni 2003.

Het is niet alleen de bedoeling om duizenden jongeren die uit heel Europa komen om deel te nemen aan de demonstraties onderdak te bieden, maar ook om het Anti-NAVO Balkan-jongerenkamp voort te zetten dat twee jaar geleden begon met de deelname van verschillende jongerenorganisaties uit de Balkan-landen. Er zullen verschillende culturele en politieke activiteiten plaatsvinden gedurende het kamp.

De komende periode zullen we gedetailleerder ingaan op het programma. Overwogen wordt nog om (samen met de PvdA-Belgiƫ) bussen te organiseren om iedereen, die wil meedemonstreren in Thessaloniki, te vervoeren.

Belangstellende organisaties kunnen informatie krijgen op het NCPN-kantoor, telefoon 020-6825019/3868964.