Een simpel verschil!

(utopie of werkelijkheid)

Door Behzad Ansari

De ineenstorting van het socialisme (of liever gezegd: een model van socialisme) in de voormalige Sovjet-Unie en Oost-Europese landen was voor imperialisme een goede reden om te propageren dat het opbouwen van een gemeenschap zonder uitbuitende en uitgebuite klassen, op grond van sociale rechtvaardigheid, onmogelijk is en een utopie zou zijn.

Deze opvatting, die vooral door intellectuelen verkondigd wordt, is alleen gebaseerd op het verloren gaan van het socialisme en heeft geen enkele logische wetenschappelijke basis. Op grond van deze opvatting heeft degene die meer macht heeft, meer rechten (een belangrijke ongeschreven wet van een kapitalistische gemeenschap). En omdat de socialistische landen hebben verloren, hebben dus de socialistische ideeën ook verloren en afgedaan.

Een simpel voorbeeld van natuurkunde laat zien hoe kortzichtig deze these is: De wetenschappers van de natuurkundige kwantumtheorie hebben met succes "antihydrogen" en sommige "anti-elementen" van atoomelementen zoals antiproton en anti-elektron (of positron) in een fractie van seconden in laboratoria gecreëerd.

Op grond van deze ontdekkingen hebben de wetenschappers de volgende logische wetenschappelijke conclusie getrokken: andere werelden (in het heelal) kunnen bestaan uit de anti-elementen.

Ziet u het verschil! De ene groep, op grond van het kunstmatig creëren van anti-elementen in een fractie van seconden (een of meer miljoenste seconde), trekt bovengenoemde conclusie en de anderen, de propagandisten en de professoren in dienst van het imperialisme, doen hun ogen dicht en ontkennen het bestaan van 70 jaar socialisme.