14de Vriendschapskaravaan VS-CUBA

Ien van Ginneke en Bert Prinsen demonstreren voor Cuba: Hands off Cuba!
Sinds 1992 hebben duizenden burgers uit de VS, en tientallen uit andere landen, de al meer dan 40 jaar durende wurgende blokkade door de VS tegen Cuba aangeklaagd en praktisch doorbroken. Meer dan 2,250 ton humanitaire hulp is sindsdien ingezameld in de VS en verstrekt aan Cubaanse kerken, scholen, ziekenhuizen en maatschappelijke instellingen. Allemaal zonder goedkeuring van het Amerikaanse ministerie van Financiën.

De onrechtvaardige blokkade-wetsbepalingen worden uitgedaagd en men werkt onafgebroken aan de opheffing daarvan. Hoge boetes, gevangenisstraffen en inbeslagname van de goederen waren regelmatig het antwoord van de opeenvolgende regeringen van de VS. Maar de 'Caravanisten' gaan door.

In Cuba kunnen we leren van het veelomvattende nationale programma van ouderenzorg, in contacten met ouderen (14 procent van de bevolking) en van hun verhalen over de levende geschiedenis van de Revolutie. Samen met miljoenen Cubanen zullen we de 50ste verjaardag van de Revolutie vieren!

Doelen:

  1. het op de proef stellen van ons recht op vrijheid van meningsuiting en reizen;
  2. onze solidariteit betuigen met onze Cubaanse broeders en zusters (dit keer met vooral de ouderen);
  3. de 50ste verjaardag van de Cubaanse Revolutie vieren. De aanval op 26 juli 1953 op de MONCADA-kazerne in Santiago de Cuba was het feitelijke begin van de Cubaanse Revolutie.

Wie: IFCO-Pastors for Peace (VS), Brigade Venceremos (VS) en 'Caravanistas'uit de VS, Canada, Europa, Afrika, Azië, enz.
Waar: Canada - VS - Mexico - Cuba , v.v.
Wanneer: 3-30 juli 2003:
3-13 juli 14 routes in de VS en Canada;
14-17 juli oriëntatiedagen (waarschijnlijk in Mc Allen) en grensoverschrijding bij grensovergang VS-Mexico
19-28 juli programma op Cuba
29 juli "REVERSE CHALLENGE": grensovergang Mexico-VS waarbij Cubaanse producten openlijk worden binnengebracht in de VS als positieve "omgekeerde uitdaging" om zichtbaar te maken aan de eigen bevolking wat Cuba de VS en de wereld zoal kan bieden.

Adressen voor informatie en aanmelding:
IFCO-PASTORS for PEACE: (3-29 July '03): 402 W. 145th Street, NY, NY 10031, USA, tel. 00.1.212.926.5757, fax: 00.1.212.926.5842, email: cucaravan@igc.org

Ien van Ginneken, Borculo, Nederland, CARAVANISTA: tel. 0545-272254 email: ien.vanginneken@12move.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019