Chávez kondigt een 'Nationaal Front' aan voor Venezuela

Chávez en Castro: voorbeelden van rechtvaardige en noodzakelijke sociale strijd.

Van redactie buitenland

President Hugo Chávez kondigde zondag 11 mei de vorming van een 'Nationaal Front' aan. "In juli zal het Nationaal Front van Venezuela worden opgericht, de vereniging van ons allen met het doel het project, dat is omschreven in de grondwet, voort te zetten", zei hij voor het radioprogramma "Hello, Mr. President".

Bij het verenigde front zullen centrum-linkse partijen en maatschappelijke organisaties, alsmede vrouwengroepen, vakbondsmensen, chauffeurs en agrarische arbeiders, worden betrokken", zei Chávez.

"Een nieuwe samenzwering, zei hij, "doet pogingen om het land te overspoelen met geruchten via de televisie en de andere media. Er is een nieuw destabiliseringplan. Dit keer is het afkomstig uit de sociale hoek", zei Chávez.

"De 'sociale' coup, die tegen de regering wordt voorbereid, zou mogelijk de voorziening van voedsel en medicijnen kunnen ontwrichten", zei hij, er op wijzend dat de geruchten al meer dan drie maanden in omloop zijn.

Chávez kondigde ook aan dat de president van Brazilië, Luiz Inacio Lula da Silva, binnenkort Venezuela zal bezoeken om het 'strategische verbond' tussen de twee landen te versterken.

"Voorafgaand aan Lula's reis, zal een delegatie van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas naar Venezuela komen om de mogelijkheid van gezamenlijke energieprojecten te bespreken", zei hij.

Bron: AFP, 11 May 2003, vertaling Cas Hilvers.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019