13de UZ-pressefest - Volksfest der DKP

 

 

20 tot 22 juni
Revierpark Wischlingen, Dortmund

Een andere wereld is mogelijk. Vrede realiseren!

Twee jaar geleden schreef Rolf Priemer, de hoofdredacteur van UZ, het weekblad van de DKP, naar aanleiding van het 12de Volksfeest van de DKP:

"Gediscussieerd, feestgevierd, kracht bijgetankt"

Meer dan 40.000 bezoekers kwamen in 2001 naar Dortmund om het UZ-persfeest - Volksfeest van de DKP te vieren.

In de vergadering van het partijbestuur van de DKP werd het feest besproken en geëvalueerd, de slotconclusie was:

"Ja, we hebben een goed feest gehad. Niets is zo goed, dat we het niet nog beter kunnen maken!"

Van vrijdag 20 tot zondag 22 juni vindt in het Revierpark Wischlingen in Dortmund het 13de 'UZ-Pressefest (Volksfest der DKP) plaats. Communisten en andere linkse groepen uit alle delen van Duitsland, maar ook uit andere landen en zelfs continenten zijn aanwezig.

Het programma is zeer gevarieerd

Vrijdag begint om 19.00 uur een muziekavond op verschillende plaatsen op het terrein. Vanaf 11.00 uur worden op het hoofdpodium op zaterdag dans- en zanggroepen afgewisseld met sprekers uit onder andere Duitsland, Irak, de Verenigde Staten, Venezuela en Cuba. De spreker uit Cuba is een familielid van een van de vijf Cubaanse patriotten, die in de VS gevangen zitten. Op het terrein vinden verder veel discussiebijeenkomsten plaats, in het centrale gebouw is een grote boeken- en kunstmarkt en natuurlijk staan er vele internationale organisaties en partijen met kramen in de Straat der Solidariteit. U hoeft ook niet uw boterham mee te nemen, want behalve de eetkramen zijn er ook een Grieks en een Vietnamees restaurant en een vrouwencafé. Daarnaast zijn er nog tal van tenten en manifestaties. Op zondag gaat het feest om 10.30 uur verder tot in de middag.

Uitgebreide informatie kunt u vinden op de website van UZ:

http://www.unsere-zeit.de of op: http://www.dkp-online.de/pressefest/2003

Vertaling: Cas Hilvers.

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019