Advertentie: Steun de opbouw van basisscholen en ziekenhuizen in Joegoslavië

De NAVO-aanvallen hebben Joegoslavië zware schade toegebracht. Nu Joegoslavië als onafhankelijke staat ontmanteld is, wordt er ook weinig aandacht meer vanuit Europa aan besteed. Hulporganisaties staan niet in de rij om grootschalig hulp te bieden.

Tijdens de bombardementen op Joegoslavië zijn 197 basisscholen zwaar getroffen en nog eens 150 scholen hebben schade geleden door aanvallen op doelen dicht in de buurt... De stichting Opbouw Basisscholen Joegoslavië (OBJ) in Tilburg hoopt gehoor te vinden voor de noden van kinderen in Joegoslavië en vraagt hulp bij de wederopbouw van hun scholen. Bovendien hebben veel mensen, aan de oorlog gerelateerde, gezondheidsklachten: help daarom ook de ziekenhuizen aan geld en noodzakelijk materiaal.

De Stichting OBJ voert landelijk actie voor het herstel van de getroffen scholen en opbouw van ziekenhuizen in Joegoslavië. Deze financiële hulp gaat in de vorm van geld of goederen rechtstreeks naar de scholen en ziekenhuizen. De geboden hulp vindt plaats onder toezicht van een contactpersoon van de stichting ter plaatse, om te controleren of de hulp ook daadwerkelijk daar terechtkomt waar het hoort: bij de scholen en ziekenhuizen!

De kinderen zijn de toekomst, is een gezegde. Bedenk dat in een land, waar het de kinderen onmogelijk wordt gemaakt gewoon naar school te gaan en ze elke dag geconfronteerd worden met de angst die de bombardementen teweeg hebben gebracht, de toekomst er voor hen niet zorgeloos uit zal zien! Mensen hebben recht op gezondheid. Zorg dat de ziekenhuizen hun werk kunnen doen!

Stichting OBJ is afhankelijk van uw steun!

Stort uw bijdrage op
actiegiro 8289610
t.n.v. stichting OBJ, Tilburg
Postbus 1322
5004 BH Tilburg
K.V.K. Tilburg 18055690
Telefoon en fax (013) 545 59 22
Mobiel (06) 42163986 of 54907217