Verklaring van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina

23 juni 2003

Aan de zonen en dochters van ons grootse volk!

Aan hen die zich inzetten voor onze eer, de Intifada en het verzet!

Aan onze dapperen die gevangen zitten!

Vol bewondering en met standvastigheid in het verzet groeten wij jullie!

Deze dagen, nu de dagelijkse moordpartijen, de vernietiging van huizen, de koloniale nederzettingenpolitiek, de zionistische terreur en de genocidale oorlog tegen onze bevolking, tegen onze militanten en tegen de fundamenten van ons menselijk bestaan voortduren, moedigt de Amerikaanse regering maatregelen aan die de kolonisatie van het naburige Irak verder vormgeven en die een eind maken aan de goede zaak en de rechtmatige vrijheidsstrijd van ons volk. De VS breiden hun controle uit over de hele regio, plunderen onze natuurlijke rijkdommen en versterken de zionistische kracht met behulp van de zogenaamde Routekaart en de vrijheid van handel en investeren waartoe het World Economic Forum op de oevers van de Dode Zee heeft opgeroepen.

Terwijl de besprekingen over een zogenaamd bestand en een staakt-het-vuren voortduren blijven wij van het Volksfront van mening dat een dergelijk bestand, dat het bezettingsleger een uitzondering gunt die het toestaat om de agressie voort te zetten - met wat 'doelgerichte liquidaties' genoemd wordt en met tijdbommen - dat Sharon de vrije hand biedt om onder internationale bescherming zijn bloedige terreur voort te zetten, waarbij het lot van onze bevolking, van onze militanten en van onze patriottische leiders overgelaten wordt aan de welwillendheid van deze terrorist en de genade van het bezettingsleger. Bovendien zou een dergelijk bestand kunnen dienen als een middel om de feiten op hun kop te zetten, om het verzet van ons volk te brandmerken als "terrorisme", terwijl het staatsterrorisme van de bezetter "zelfverdediging" genoemd wordt, zoals feitelijk gedaan werd in de verklaring van het Comité van de Vier, die uitgegeven werd op het World Economic Forum.

Zonen en dochters van ons grootse volk!

De houding van het Volksfront ten opzichte van het zogenaamde bestand is niet los te zien van het Nationale Programma en onze strijdwijzen. Het PFLP bevestigt dat de sleutel tot het beschermen van ons nationale project, onze hoogste nationale belangen en onze nationale basisprincipes bestaat uit de vrijlating van alle gevangenen zonder uitzondering of discriminatie en de instelling van een verenigd nationaal leiderschap die als hoogste autoriteit tegemoet dient te komen aan onze vrijheidsstrijd, aan de realiteit, aan onze doelen. Deelname aan de nationale besluitvorming en de uitvoering van het beleid op diverse niveaus dient gegarandeerd te worden. De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) die de enige rechtsgeldige vertegenwoordiging van ons volk is, en die strijdt voor de terugkeer van de vluchtelingen, zelfbeschikking en voor een onafhankelijke staat met Jeruzalem als hoofdstad, dient gesteund te worden.

Een wapenstilstand die in overeenstemming is met ons Nationale Programma, en geen misleidende plannen die alleen maar tot teleurstellingen leiden, een bestand dat voorziet in de bescherming van de nationale veiligheid, in het recht van ons volk om zich te verweren tegen de bezetting en dat voorziet in een tijdelijke bescherming in overeenstemming met de vierde conventie van Genève, waarbij verkiezingen worden gehouden om te komen tot soevereiniteit en nationale onafhankelijkheid, dát is een bestand dat een Amerikaans-Israëlisch voogdijschap over ons volk en de Arabische natie zou voorkomen, dat zou verhinderen dat de Routekaart zijn doel zou bereiken: ons terugdringen in een eindeloze vicieuze cirkel van onderhandelingen over de veiligheid, gezamenlijke veiligheidspatrouilles, en een 'staat' die niet veel meer zou zijn dan een huurhuis.

We verheugen ons in het bewustzijn van ons volk en zijn patriottische en islamitische krachten en in onze Arabische natie die de Routekaart ten grave draagt, een plan dat aanzet tot conflicten onder onze bevolking, dat de bedrieglijke Amerikaans-Israëlische bedoelingen in de hand werkt om de Intifada en de vrijheidsstrijd te vernietigen, evenals de PLO en haar rechtmatige leiders. Hun bedoeling is om andere, volgzame leiders aan te stellen die bereid zijn onze basisprincipes te verloochenen. We beschouwen de oproepen die tijdens het World Economic Forum en elders gedaan werden als een poging om de zogenaamde "vruchten van de vrede" te plukken, terwijl die gedrenkt zijn in het bloed van de kinderen in Irak, Palestina en de Arabische natie. Deze oproepen behelzen alleen maar een poging een normalisatie van de verhouding met de joodse entiteit af te dwingen, en leiden tot een ondergeschiktheid aan koloniale agenten en makelaars die blij zijn dat ze de belangen en de nationale eer van hun volk kunnen inruilen voor de kruimels die de kolonisten en hun handlangers van hun tafel laten vallen voor hun dienaren en slaven.

De overwinning is aan de Intifada en het verzet!

Eer aan de martelaren, en vrijheid voor de gevangenen!

Nationale eenheid is de weg naar vrijheid en onafhankelijkheid!

Het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina
Palestina, 23 juni 2003
Vertaling Frans Willems.