Prinsjesdag in Groningen

Op 17 september, de dag na prinsjesdag, zal de NCPN-afdeling Groningen een openbare bijeenkomst houden, met als thema de afbraakplannen van het huidige crisis-kabinet Balkenende. Op deze bijeenkomst zullen er enkele sprekers zijn, afgewisseld met muziek. Het geheel zal plaatsvinden vanaf 20.00 uur (zaal open 19.00 uur), in buurtcentrum De Karre, aan het Floresplein 19-d te Groningen. De toegang is gratis.

Voor de zoveelste keer zit de economie in een crisis, met het verschil dat deze crisis ernstiger is dan voorheen. De motor van de wereldeconomie, de VS, heeft een staatsschuld die groter is dan het BNP van veel landen, en een economie waarvan de florerende delen zijn gebaseerd op oorlog. Het is dus een kwestie van tijd voordat de crisis van het kapitalisme haar ware omvang laat zien. Deze crisis wordt niet veroorzaakt door Al-Qaeda, de droogte, gebrek aan vertrouwen van de consument of de economische malaise in Japan, zoals ons steeds wordt voorgehouden. De crisis wordt ook niet veroorzaakt door de gewone arbeiders en dienstverleners. De kapitalistische crisis is er een van overproductie als gevolg van de onstilbare honger naar meer winst.

Afbraakplannen

Toch worden er tijdens economische crisissen altijd cadeautjes verstrekt aan het bedrijfsleven en worden de arbeiders en dienstverleners gepakt door bezuinigingen, loonmatigingen en algehele maaatschappelijke malaise. En de moslims en asielzoekers krijgen logischerwijs de schuld!

Op de bijeenkomst van 17 september zullen de sprekers niet alleen trachten de ware aard van de crisis bloot te leggen, maar ook de praktische alledaagse gevolgen verduidelijken. Er zal een spreker van de vakbond zijn om over de gevolgen voor de werkgelegenheid te praten. Een lid van de redactie van de communistische partijkrant 'Manifest', zal het hebben over de gevolgen voor de gezondheidszorg, en een spreker van de NCPN-afdeling Groningen zal vertellen over de achtergronden van de crisis. Als u wilt weten wat er echt aan de hand is en waarom er bezuinigd 'moet' worden, dan bent u van harte welkom op 17 september om 20.00 uur in De Karre.

Voor nadere inhoudelijke informatie over de NCPN, de NCPN-Jongeren en de bijeenkomst op 17 september kunt u terecht op onze website https://www.ncpn.nl of telefonisch op het nummer 06-14100834. Per e-mail kunt u ons bereiken op: ncpn_groningen@hotmail.com.