Zaterdag 20 september demonstratie tegen Balkenende II

Acties tegen kabinet Balkenende gaan van start

 

De NCPN roept op deel te nemen aan de aftrap van de eerste gezamenlijke protesten tegen de plannen van het kabinet Balkenende II die zal plaatsvinden rond Prinsjesdag. Op Prinsjesdag 16 september heeft het platform Keer het Tij kleine publieksvriendelijke acties gepland in Den Haag. Op zaterdag 20 september 2003 is vervolgens de eerste grote landelijke demonstratie op de Dam in Amsterdam. Bij platform Keer het Tij zijn 233 organisaties aangesloten die gezamenlijk meer dan een kwart miljoen leden hebben. Met acties en debatten wil het platform aantonen dat progressieve maatschappelijke en politieke veranderingen niet alleen noodzakelijk, maar ook mogelijk zijn. Er moet een ander, progressief beleid komen!

Actiebereidheid groot

De weerstand tegen de plannen van het kabinet Balkenende II is groot. Uit een enquête van bureau Interview werd bekend dat 80 procent van de Nederlanders een roerige herfst verwacht. Ongeveer driekwart van de mensen zegt bereid te zijn mee te doen met eventuele acties. Het platform Keer het Tij stelt zich ten doel het verzet tegen de kabinetsplannen te bundelen en te versterken. De demonstratie op 20 september om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam is de eerste in een lange reeks. Mogelijk zullen in de toekomst ook massale acties op het Haagse Malieveld volgen.

"A-sociaal kabinet"

Volgens het platform is dit kabinet met de enorme bezuinigingen van 15 miljard "het meest asociale in de afgelopen decennia". "De aanval op lonen, uitkeringen, de WAO en pensioenrechten leidt tot onrecht en grote ongelijkheid. Als Balkenende II zijn zin krijgt, is grote schade aan de gezondheidszorg, het onderwijs, sociale voorzieningen, het openbaar vervoer en het milieu onvermijdelijk. Burgerrechten worden afgebroken, minderheden en vluchtelingen worden buitengesloten. Op internationaal niveau steunt het kabinet het neo-liberale beleid van instellingen als het IMF en de WHO alsmede de oorlogspolitiek van Bush", aldus de oproep voor de landelijke demonstratie op 20 september in Amsterdam.

Binnenkort komt op http://www.keerhettij.nl actuele informatie over de nieuwe acties van Keer het Tij tegen het kabinet Balkenende II.

Platform Keer het Tij
Postbus 54
1000 AB Amsterdam
info@keerhettij.nl
http://www.keerhettij.nl
Bellen kan ook met: 020 - 6897555.

Lever een financiële bijdrage aan het platform! Acties en debatten organiseren kost veel geld! Daarom heeft het platform dringend financiële bijdragen nodig. U kunt een bedrag storten op giro 133745 t.n.v. "Nederland Bekent Kleur te Amsterdam", o.v.v. "Keer het Tij". Alle bijdragen, klein en groot, zijn welkom!