Ingezonden: Keer het Tij

Voor het behoud en de bescherming migrantenrechten;

tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet

Gedurende de laatste zes maanden is de rechtspositie van migranten in Nederland behoorlijk aangetast. Het kabinet Balkenende 2 is bij voortduring bezig met het doorvoeren van nieuwe, dan wel het wijzigen en/of aanpassen van bestaande wetgeving, die uitsluitend tot doel heeft migranten verder te criminaliseren en hun verworven rechten te ontnemen. In korte tijd zijn aanscherpingen van de wetgeving op verschillende niveaus doorgevoerd. Als gevolg van die beleidslijn is het recht op gezinshereniging drastisch bemoeilijkt, het recht op onderwijs in eigen taal migranten simpelweg ontnomen, de remigratiewet teruggedraaid, de jacht geopend op illegalen en vluchtelingen en zijn zelforganisaties van migranten politiek en financieel verder gemarginaliseerd, wat voor veel van hen op korte termijn zal leiden tot opheffing.

Dit kabinet heeft met haar antimigratiebeleid en haar aanval op sociale voorzieningen, uitkeringen, de WAO en pensioenrechten duidelijk aangetoond dat de keuze is gemaakt voor meer onrecht en ongelijkheid; een keuze die ongetwijfeld zal leiden tot meer sociale onrust.

Op internationaal niveau heeft het kabinet Balkenende 2 door haar onvoorwaardelijke steun aan de oorlogspolitiek van Bush haar neoliberale beleid volgzaam bestendigd.

Wij roepen daarom alle migrantengroepen op om massaal aanwezig te zijn op 20 september om 13.00 uur op de Dam in Amsterdam om mee te demonstreren tegen dit kabinet en haar asociale plannen.

Steun Keer het Tij! Stop dit kabinet!
Voor meer informatie http://WWW.KEERHETTIJ.NL
Voor meer info: 020-4288825

Vertegenwoordigers van Keer het Tij en van verschillende migranten- en vluchtelingenorganisaties.