Demonstratie tegen 'tribunaal' en vrijlating Milósevic

Demonstratie voor de vrijlating van Slobodan Milósevic en de sluiting van het 'tribunaal'. Ook zal het toenemende verzet tegen de marionettenregeringen in Servië, die slechts de belangen van buitenlandse bedrijven en van zichzelf dienen, aan de orde komen.

Op zaterdag 8 november, van 14.00 uur tot 17.00 uur, wordt er voor de tweede keer in Nederland gedemonstreerd tegen het NAVO-tribunaal. De afgelopen tijd trok het programma Tegenlicht van de VPRO de nodige aandacht, omdat het de wettelijkheid van het 'tribunaal' in twijfel trok. Heel wat Nederlanders zijn zich bewust geworden van het feit dat in Nederland een justitieel wangedrocht is gehuisvest. Ex-president Milósevic geniet in Joegoslavië nog zeer veel steun. Zijn optreden tijdens het (politieke) schijnproces dwingt bewondering af. Nu wordt hem de tijd ontnomen om zich de komende tijd op een juiste manier te verdedigen. Ook dit onrecht moet worden bestreden. Zolang de ex-president niet is vrijgelaten, moet hij tenminste de mogelijkheid krijgen om zich te kunnen verdedigen. De NCPN roept iedereen op die zich wil verzetten tegen dit onrecht. Kom naar Den Haag!

De demonstratie begint om 14.00 uur op het Plein in Den Haag. De rol van Nederland, als gastland van het 'tribunaal' staat deze keer ook ter discussie. Er zal een petitie worden overhandigd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Van 14.30 uur tot 16.00 vindt een demonstratieve mars plaats naar de gevangenis in Scheveningen. Onderweg worden petities afgeleverd aan de ambassades van de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, China en Rusland.

Van 16.00 tot 17.00 uur wordt er voor de gevangenis gedemonstreerd.