Lezersrubriek: Voedselhulp

Voedselhulp voor armen

Ja beste mensen dat leest u goed. Voedselhulp voor armen! En dan denken we onmiddellijk aan Afrika, India of Zuid-Amerika, nietwaar? Nou, vergeet het maar! Het volgende nieuws was te zien op Nieuws-TV in Groningen: "De regio Vlugtwedde heeft onlangs een voedselbank opgezet om zo'n 80 armlastige personen iedere week eten aan te kunnen bieden. Initiatiefnemer Duerink verwacht dat de komende tijd steeds meer gezinnen aan zullen kloppen bij de organisatie." En dit, beste mensen, gebeurt in één van de rijkste landen ter wereld! Terug naar de jaren dertig van de vorige eeuw? Nederland als ontwikkelingsland? Maar laten we verder lezen: "Verse groenten en levensmiddelen worden bezorgd vanuit de Spetsehoeve in Veelerveen. Het eten is afkomstig van grote concerns, zoals Unilever, die de overschotten afgeven." Wat aardig toch van Unilever. Ach ja, als je jarenlang miljarden winst hebt gemaakt en de directeuren enkele miljoenen (enkele? tientallen!) hebben verdeeld, kun je wel wat mislukte overschotten missen, nietwaar...

Henk Jonkman
Groningen

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019