'Irak, bevrijd of bezet?'

Ooggetuigen geven informatie

Waar? in De NOR

Informatie, discussie, live-muziek en Iraaks buffet

Op zaterdag 24 januari organiseert de Werkgroep Tegen Fascisme en Racisme (WTFR) met ondersteuning van onderstaande organisaties, een informatie- en discussiemiddag over de actuele situatie in Irak, onder de titel: "Irak, bevrijd of bezet?" Zeker na de recente arrestatie van Saddam Hussein, een actueel thema.

Ooggetuigen, die de situatie in Irak van dichtbij hebben meegemaakt, verzorgen een interessante inleiding over de situatie in Irak, aan de hand van een presentatie. De organisatie verwacht een levendige discussie tussen panel en publiek, en het publiek onderling.

De ooggetuigen zijn Harrie de Witte van Geneeskunde Voor het Volk (praktijk te Genk), en Jo Cottenier van de vredesorganisatie STOP USA. Harrie de Witte vertelt over de situatie in Irak, te beginnen met wat hij tijdens het verloop van de oorlog heeft meegemaakt in Bagdad. Jo Cottenier heeft het over de activiteiten van STOP USA en het waarom daarvan.

Na afloop kan men in het Eetcafé van De NOR terecht voor een Iraaks buffet. Om 21.00 uur wordt deze dag muzikaal vervolgd met Iraakse live-muziek door het Trio Bagdad, bestaande uit Raed Khoshaba, een van de beroemdste luitspelers en componisten van Irak, Qassim Miuhamed op santur (citer) en Bassern Hiwar op djose (viool). Dit trio speelt klassieke Arabische muziek, en wel de edelste en meest volkomen vorm: het Al Maqam Al Iraki.

Zaterdag 24 januari, aanvang 16.00 uur in De NOR Centrum voor Cultuur, Pancratiusstraat 30 te Heerlen. Entree gratis. Meer info: www.nor.nl.

Werkgroep Tegen Fascisme en Racisme (WTFR)
E-mail: wtfrheerlen@hotmail.com
P/a Putgraaf 3, 6411 GT Heerlen

Ondersteunende organisaties:
De NOR
SOS Kinderen Irak
STOP USA
NCPN-Limburg
Antidiscriminatie Bureau