Aanzuigende werking

Van Rob Heusdens

Al die vluchtelingen die uitgeprocedeerd zijn moeten toch echt terug naar het land van herkomst, ongeacht of men daar wel of niet veilig is; of het land van herkomst hen wel of niet opneemt; en of gezinnen nu wel of niet bij elkaar kunnen blijven. Zij moeten hun eigen verantwoording nemen en gewoon netjes vertrekken. Per slot van rekening is iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar eigen lot. Immers, als we deze mensen hier laten blijven dan moeten we ook weer anderen binnenlaten, en voor je het weet staat iedereen hier op de stoep. Dat heet aanzuigende werking. En dat kan natuurlijk niet.

Daarom ook moet gezondheidszorg in Nederland heel duur zijn en niet voor iedereen toegankelijk, met dure ziekenfondspremies en hoge eigen bijdragen. Sociale voorzieningen moeten worden ontmanteld en geprivatiseerd en alle overheidsvoorzieningen in handen komen van private bedrijven. Daarom ook moeten sociale huurwoningen worden afgebroken, zodat alleen mensen met hoge inkomens zich nog een woning kunnen permitteren. Werknemers moeten tot op het bot worden uitgekleed en veel harder werken voor minder geld. En de baan moet onzeker zijn, zodat je blij bent dàt je nog werk hebt.

Daar gaat namelijk een afstotende werking vanuit. Zodat iedereen in de wereld weet: Nederland, ga daar niet naar toe, je bent er je leven niet zeker. Nederland is hard op weg een land te worden waar de een zich in luxe en weelde baadt, en de ander zijn avondmaaltijd uit de vuilnisbakken bijeen moet schrapen. Van dat laatste gaat uiteraard een afstotende werking uit. Maar daar hebben we namelijk allemaal belang bij.

Als u dat gelooft tenminste...