Ingezonden: 15de US/CUBA Friendshipment Caravan


Lucius Walker Tijdens eerdere 'caravaan'.

Uitnodiging tot deelname aan de 15de US/CUBA Friendshipment Caravan door IFCO-PASTORS for PEACE, in juli 2004.

Periode en doel

20 juni-3 juli '04: Over 15 routes door de VS, alsmede in Canada, wordt aan de basis informatie gegeven over de aard en de omvang van de nu al meer dan 40 jaar durende wrede economische, financiële en handelsblokkade van Cuba, door de opeenvolgende VS-regeringen.

Tevens worden op deze routes humanitaire hulpgoederen en giften ingezameld. Tijdens de persconferenties, informatieve bijeenkomsten, ontmoetingen met locale en regeringsvertegenwoordigers, zullen deelname en vooral de getuigenissen van buitenlandse deelnemers in belangrijke mate helpen om de hardnekkige negatieve informatie over Cuba te doobreken.

Vele 'Caravanistas' uit Europa en Afrika hebben zich uit solidariteit met ons in de afgelopen jaren aangesloten. Ook nu vragen wij om ons te helpen de rug te breken van de wrede blokkade in 'the belly of the beast' (de buik van het beest). Met organisaties in Canada en Mexico bestaat al jarenlang een hechte samenwerking.

4-8 juli 2004: In Texas, zeer waarschijnlijk weer McAllen, zullen de z.g. oriëntatiedagen gehouden worden."Non-violence-training", oriëntatie inzake eventueel weer opgelegde grensovergangsperikelen door het "Treasury Department USA", inventarisatie van alle hulpgoederen, decoratie schoolbussen, ambulance, trucks e.d.

Grensovergang naar Mexico, doorreis naar havenplaats Tampico, inladen goederen in het vrachtschip naar Cuba.

9-17 juli 2004: Vliegreis naar Havana; informatief programma op Cuba voor de 'Caravanistas' (bezoeken aan scholen, universiteit, ziekenhuis, landbouwkundige projecten, Comité de Defensa de la Revolucion [CDR]), etc.

18 juli 2004: Terugvlucht Havana-Tampico en doorreis naar de Mexicaanse grens.

19 juli 2004: 'REVERSE CHALLENGE' (wederzijdse steun): grensovergang naar de VS en invoer van Cubaanse producten als een symbolische gift van het Cubaanse volk aan de bevolking van de VS.

Evenals in vorige jaren zullen wij noodzakelijke goederen naar Cuba meenemen zoals medicijnen, computers, schoolbenodigdheden en wel zonder een uitvoervergunning te vragen aan de Amerikaanse regering.

Wij blijven hard werken om de relaties tussen de VS en Cuba te normaliseren. Er is sprake van een steeds groeiende oppositie tegen Bush' beleid - ook in het Congres.

Dit jaar hopen wij de grootste en meest gevarieerde internationale deelname tegemoet te zien. "Our people need to learn from you about how many friends Cuba has in the world and how isolated internationally is Bush' policy".

Het is ook mogelijk een schoolbus of ambulance (gedeeltelijk) te sponsoren. Deze zal dan als een levend symbool van internationale solidariteit een vande vele routes volgen en op Cuba gedoneerd worden.

'Voor vrede en gerechtigheid', Rev. Lucius Walker en staf Interreligious Foundation for Community organization/Pastors for Peace.

Voor deelname en/of informatie:
John Waller, IFCO-staff NEW YORK:
Email : cucaravan@igc.org
http://www.ifconews.org
Tel. 001.212.929.5757 (6 uur vroeger dan hier!)

Voor informatie in Nederland:
Ien van Ginneken, tel. 0545-272254
email: ien.vanginneken@12move.nl

©MANIFEST KRANT van de NCPN
Haarlemmerweg 177, 1051 LB, Amsterdam, tel.: 020-6825019